Menu Podcasts op een filmfestival?
Nieuws
Podcasts op een filmfestival?

Podcasts op een filmfestival?

Wat doen podcasts op een filmfestival? Louter het gesproken woord en geen beeld? Dat lijkt toch een sprong in het diepe, maar misschien is de stap niet zo groot als gedacht. Bij de Coffee Talk op donderdag spraken vijf podcastmakers met elkaar over hun gesproken medium.

Babette Rijkhoff en Janneke Aronson, makers van de podcast Hartje Stad, vertelden wat zij voor ogen hebben: “Een podcast is een soort film in je hoofd.” Toch wordt het visuele element niet helemaal verstoten. Rijkhoff en Aronson maken ook prachtige fotoportretten van de mensen die ze interviewen. Ook Laura Stek en Sanne Rovers van Een Luisterend Oor verweven visuele elementen met hun verhalen: “Mensen kicken niet alleen op geluid, beeld is heel belangrijk.”

 

Deze audioverhalen en andere podcasts zijn verzameld in de Podcast Studio op het festivalpaviljoen, waar ze door iedereen te beluisteren zijn. Dit is voor Rijkhoff en Aronson een bijzondere ervaring, want meestal zien zij hun luisteraars niet: “Heel leuk om te zien wat het doet met het publiek.”

Zaterdag duiken we nog dieper in de wereld van podcasts tijdens Inside Audio in LUX 6. De Nijmeegse podcastmakers van Ondercast hebben een programma samengesteld met een focus op de beeldende kracht van audio, met daarbij o.a. de première van een nieuwe Sterk Water podcast, een serie van VPRO Dorst.