Menu Programma bekend: meer poezen en minder taboes
Nieuws
Programma bekend: meer poezen en minder taboes

Programma bekend: meer poezen en minder taboes

Het volledige programma van de jubileum editie is bekend! Het prikkelt, het provoceert, het vermaakt en snijdt tegelijkertijd belangrijke onderwerpen aan. Met veel sterke vrouwen en aaibare kattenfilms laat het Nijmeegse festival zich van een veelzijdige kant zien.

Sterke vrouwen
Een onderwerp dat in de 2018 editie niet mag ontbreken: vrouwenrechten. Zo onderzoekt het programma When I Say Vagina… het vrouwelijk lichaam, seksuele onderdrukking, masturbatie en pratende vagina’s. Films van sterke vrouwelijke regisseurs en krachtige vrouwelijke rollen zijn in grote getalen aanwezig. Gaze – terug te zien in de Europese Competitie – van de Iraanse regisseuse Farnoosh Samadi toont het beklemmende, onveilige gevoel dat elke vrouw kent die wel eens in haar eentje in het donker over straat heeft gelopen. Het explosieve JUCK – winnaar Special Prize voor Beste Korte Film op het filmfestival van Berlijn – van de gelijknamige vrouwelijke dansgroep is daarentegen een baanbrekende oproep om anders tegen vrouwelijkheid aan te kijken.

Pluizige vrienden
Go Short bestaat 10 jaar en daarom vertoont het festival een aantal hoogtepunten van het afgelopen decennium. Zo kiezen Go Short’s festivalprogrammeurs in Best of Ten Years de shorts die hen na al die jaren het meest zijn bijgebleven. Ook zijn de succesvolle kattenfilms terug. Katten hebben het internet en onze harten allang overgenomen; nu is de bioscoopzaal aan de beurt. Van YouTube-hit tot kunstzinnige kattenfilms, het programma Cats Just Wanna Have Fun! is opgedragen aan onze pluizige, onvoorspelbare vriend: de poes. Naast de leukste kattenvideo’s van dit moment, is er dit jaar ook een variant voor de hondenfans: 90 minuten aan grappige en sympathieke hondenfilms, terug te vinden in het programma Who Let the Dog Out?!

Bekijk naar welk filmprogramma jij wilt gaan. Het volledige programma vind je hier. De kaartverkoop start 15 maart. Go Festival passen (passe-partouts) en Shortcuts (3 filmblokken naar keuze met 7,50 korting) zijn nu al te koop!