Menu Scenaristen opgelet! Go Short organiseert Scriptwriters meet Producers en Writersroom
Nieuws
Scenaristen opgelet! Go Short organiseert Scriptwriters meet Producers en Writersroom

Scenaristen opgelet! Go Short organiseert Scriptwriters meet Producers en Writersroom

Go Short ondersteunt het korte filmtalent en beoogt een ontmoetingsplek te zijn waar makers, professionals en publiek elkaar vinden. Dit jaar organiseert Go Short meerdere activiteiten voor Nederlandse scenaristen. Onderdeel hiervan zijn de Producers meet Scriptwriters speeddatesessie en de Writersroom, beiden in samenwerking met Stichting Lira. 

Scriptwriters meet Producers | Zaterdag 8 april 11.15-12.15 

Go Short heeft meerdere producenten uitgenodigd die graag naar jouw ideeën luisteren en misschien wel geïnteresseerd zijn in een vervolgafspraak. Deze speeddatesessie is een uitgelezen kans om je idee te pitchen, je netwerk uit te breiden en advies te krijgen! De deelnemende producenten vind je hier 

Praktisch

Wanneer: zaterdag 8 april 11.15 – 12.15 
Locatie: Bibliotheek De Mariënburg, Nijmegen 
Deelname: gratis. 
Voorwaarden: zonder Industry Day accreditatie wordt de aanmelding voor de speeddatesessie niet in behandeling genomen. 
Aanmelden: Mail met als onderwerpAanmelden Producers meet Scriptwriters’ jouw contactgegevens, een korte biografie en welke producenten voorkeur hebben naar Eline Warnier eline@goshort.nl.  
Deadline: Aanmelden kan tot en met 26 maart 2023. Plaatsen worden vergeven op een first-come-first-serve basis. 

Writersroom | Zaterdag 8 april 14.00 – 16.00  

In dit innovatieve tweedelige programma krijg je de kans om samen te werken Gwyneth Sleutel, een professionele scriptcoach, en andere scenarioschrijvers om zo waardevolle feedback te krijgen op je korte filmplan of script. Nadat je je filmplan of script vooraf hebt ingediend, neem je deel aan twee groepssessies met 3 andere scenarioschrijvers en een coach. Deze uitgebreide sessie biedt diepgaande feedback en een kans voor nabesprekingen om je te helpen je script naar een hoger niveau te tillen. Kom een stap dichter bij het tot leven brengen van je film met deze unieke kans om je scriptschrijfvaardigheden te verbeteren. 

Praktisch

Wanneer:

  • sessie 1 – zaterdag 8 april 14.00 – 16.00
  • sessie 2 – vrijdag 12 mei (tijd nog niet bekend)

Locatie: Bibliotheek De Mariënburg, Nijmegen
Deelname: gratis.
Voorwaarden:
– Het script of treatment/plan moet Nederlandstalig zijn en bedoeld voor korte film, zowel fictie als documentaire.
– Deelnemers moeten ten minste één script hebben geschreven dat verfilmd en publiekelijke vertoond is (bioscoop, televisie of festival).
Zonder Industry Day accreditatie wordt de aanmelding voor de writersroom niet in behandeling genomen.
Aanmelden: Mail met als onderwerp ‘Aanmelden Writersroom’ jouw contactgegevens, een korte biografie, een korte motivatie inclusief wat je uit deze sessies wil halen, filmografie en cv naar Eline Warnier – eline@goshort.nl.
Deadline: Aanmelden kan tot en met 26 maart 2023. Plaatsen worden vergeven op basis van selectie aan de hand van motivatie, biografie etc.