Menu Scenaristen opgelet!
Nieuws
Scenaristen opgelet!

Scenaristen opgelet!

Ben jij druk bezig met het schrijven van je nieuwe korte film? Heb je behoefte aan een extra paar ogen om met je mee te kijken en feedback te geven op je tekst? Of heb je een script op de plank liggen, omdat je even niet weet hoe je dit zou kunnen realiseren? Meld je dan nu aan voor onze
virtuele één-op-één Scriptcoaching Sessies én/of onze Speeddates: Producers meet Scriptwriters tijdens Go Short 2021! Deze programma’s zijn in samenwerking met Stichting Lira gemaakt.

Individuele Scriptcoaching Sessies

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen ondersteunt het korte filmtalent zoveel mogelijk en creëert een broedplaats door gedurende het festival ontmoetingen te stimuleren. Ook dit jaar organiseert Go Short individuele scriptcoaching sessies waarbij je de kans krijgt om je script of treatment voor te leggen aan één van de drie vooraanstaande Nederlandse scenarioschrijvers. In een virtuele sessie van 60 minuten geven zij je persoonlijke feedback op je tekst en krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen over je stijl en visie. Een mooie kans om advies in te winnen over de werkwijze van je scriptcoach en dieper in te gaan op jouw werk als scenarioschrijver.

Scriptcoaches: o.a. Sytske Kok, Cecilie Levy en Gwyneth Sleutel.

Voorwaarden voor deelname zijn:
– Het script of treatment is Nederlandstalig en bedoeld voor korte film
– Deelnemers moeten ten minste één script hebben geschreven dat verfilmd en publiekelijk vertoond is (bioscoop, televisie of festival)
Deelname is gratis.

De sessies vinden plaats in onze virtuele festivalomgeving tussen 8 en 25 april 2021.
Ben je enthousiast geworden? Stuur dan een mail naar esther@goshort.nl met een korte motivatie, je CV, je voorkeur voor scriptcoach en het script. Aanmelden kan tot 5 april 2021.

Speeddates: Producers meet Scriptwriters

Heb je een tof idee of een script voor je nieuwste film, maar wil je graag weten hoe je dit zou kunnen realiseren? Op woensdag 14 april organiseren wij van 15:30 tot 16:30 uur speeddates speciaal voor Nederlandse scenaristen om hun filmscripts en ideeën bij verschillende Nederlandse producenten te pitchen. Dit is een uitgelezen kans om bestaande netwerken uit te breiden, adviezen te krijgen en mogelijkheden te creëren tot realisatie van plannen en nieuwe samenwerkingen. Deelnemende producenten zijn Hazazah, Millstreet Films, DPPLR, Halal, The Rogues en BIND Film

Aanmelden voor de speeddatesessie kan door het formulier in te vullen. Deelname aan deze sessie is gratis. De plekken zijn gelimiteerd en worden vergeven op een first-come-first-serve basis. Mocht je vragen hebben, kan je mailen naar esther@goshort.nl.