Menu Schrijf je in voor de Gelderland Film Meeting + Filmmakersdiner @ Go Short Arnhem 2022
Nieuws
Schrijf je in voor de Gelderland Film Meeting + Filmmakersdiner @ Go Short Arnhem 2022

Schrijf je in voor de Gelderland Film Meeting + Filmmakersdiner @ Go Short Arnhem 2022

De Gelderland Film Meeting staat geheel in het teken van de regionale filmmakers en de lokale kortefilmcultuur. Filmmakers en -professionals komen bijeen en bespreken de vragen waar het talent uit de regio zich mee bezighoudt. Tijdens de komende editie richten we ons eerst op de distributie van korte film.

Lara van Lookeren van Kapitein Kort gaat met makers in gesprek over strategieën voor festivaldistributie. Na deze sessie praten we verder over het bezoeken van een filmfestival met Mathieu Jansen (filmcurator) en Kirsten Ruber (festivaldirecteur). Wat is een filmfestival nou eigenlijk? Wat doen filmfestivals voor makers en hoe kan je daar optimaal gebruik van maken? Ook zoomen we in op het intervisietraject van Go Short en Coaching in de Cultuur. We bespreken wat intervisie inhoudt, wat het filmmakers brengt en hoe het bijdraagt aan de versteviging van de (regionale) kortefilmsector. 

De Gelderland Film Meeting vindt plaats op 11 september van 13:30 tot 15:30 in het Focus Filmtheater. Deelname kost €10,-*. Geef je op voor vrijdag 9 september door een mail te sturen naar eline@goshort.nl. Vermeld hierbij je naam, emailadres en kort je ervaring met filmmaken. Wees er snel bij want vol = vol!

*Kosten  € 10 voor een regulier ticket | € 8 voor Open Filmteam

> Filmmakers diner

Het festival wordt op zondag 11 september feestelijk afgesloten met het filmmakersdiner bij Café-restaurant Focus, het festivalhart van Go Short Arnhem. Tijdens dit diner kunnen we gezamenlijk napraten over Go Short Arnhem, de regionale films die tijdens het festival zijn vertoond en de onderwerpen die tijdens de Gelderland Film Meeting aan bod zijn gekomen. Eet je mee?  

Het diner start rond 18:30. De kosten voor het diner zijn €20,- inclusief 1 drankje. Hiervoor krijg je een heerlijk vegetarisch menu dat speciaal voor filmmakers is samengesteld:

  • Turks Brood en dips 
  • Rauwkostsalade a la Focus (vega)
  • Salade quinoa met zwarte olijven + watermeloen + vegan feta + pompoenpitten (vegan)
  • Spinazie gnocchi + geroosterde paprika + courgette + mozzarella (vega)
  • Italiaanse Melanzane 

Ook voor het diner verloopt de aanmelding via eline@goshort.nl. Geef je op voor vrijdag 9 september en vermeld bij aanmelding of je allergieën en/of dieetwensen hebt. 

Freelancedistributeur Lara van Lookeren

Lara van Lookeren is freelancedistributeur, agent en dramaturg. Ze groeide op in Brussel en woont en werkt nu in Amsterdam. Ze werkt als dramaturg in het hedendaagse dans- en theaterveld en ondersteunt kunstenaars, die tussen de één en vijf jaar afgestudeerd zijn, in conceptontwikkeling, toepassingen en dramaturgie tijdens het creatieproces. Ze werkt ook als agent bij het creatieve bureau A propic, dat het werk van de aangesloten choreografen internationaal distribueert en promoot. Naast haar werk in de podiumkunsten werkt ze als distributeur bij Kapitein Kort. Kapitein Kort is een in Amsterdam gevestigd bureau gespecialiseerd in filmfestival strategieën en distributie van korte films. 

Filmcurator Mathieu Janssen

 

Mathieu Janssen (1984) is filmcurator en woont en werkt in Nijmegen. Hij studeerde Sociologie aan de Radboud Universiteit en werkte van 2007 tot 2015 als freelanceschrijver, en als programmeur van publieke debatten over maatschappelijke vraagstukken bij de culturele instelling/bioscoop LUX. Ontstaan vanuit zijn liefde voor films, was hij in 2013 medeoprichter van Deep End Film – een collectief dat films vertoont in verschillende contexten. In 2018 begon Mathieu zijn werk bij Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. Als hoofd van de competitiesectie maakt hij deel uit van de meeste selectiecommissies en is hij verantwoordelijk voor de competitieve secties en betrokken bij de meeste zaken die met het programma te maken hebben.

Festivaldirecteur Kirsten Ruber

Kirsten Ruber is directeur en oprichter van Go Short, het internationale filmfestival voor de korte film dat sinds 2009 plaatsvindt in Nijmegen. Go Short is uniek in Nederland en biedt filmtalent een opstap naar een internationale carrière, mede doordat het festival kwalificeert voor de Oscars, BAFTA en European Film Awards. Naast het jaarlijkse filmfestival in april is Go Short een platform voor bijzondere programmering, talentontwikkeling, filmpromotie en educatie, en maakt de organisatie programmering op maat voor anderen.

Klik op de button om je aan te melden (Vermeld hierbij je naam, emailadres en kort je ervaring met film maken. Wees er snel bij want vol = vol!)