Menu Stuur nu je film in voor Go Short 2023
Nieuws
Stuur nu je film in voor Go Short 2023

Stuur nu je film in voor Go Short 2023

Heb jij dit jaar een film gemaakt of ga je dit jaar een film uitbrengen? Dien dan voor 23 december 2022 je film in en maak kans om deel uit te maken van de competities tijdens de vijftiende editie van Go Short International Short Film Festival Nijmegen. 

Go Short heeft een aantal verschillende categorieën binnen de Go Short Awards. Dit zijn de Europese Competitie, Nederlandse Competitie, Studentencompetitie en de Muziekvideocompetitie. Daarnaast biedt Go Short je de mogelijkheid om ook XR-films in te sturen.

We houden het graag kort. Daarom mag de ingestuurde film niet langer zijn dan 30 minuten. Go Short is een erkend filmfestival voor de Academy Awards, de Student Academy Awards, de European Film Awards en de BAFTA’s. 

Europese Competitie

Voor de Europese Competitie keuren we korte fictie, documentaire, animatie en kunstfilms goed die van Europese makelij zijn. Dat houdt in: gemaakt op het continent Europa. Ingediende films maken kans op de Go Short Award voor Beste Europese Short in drie verschillende categorieën: Fictie, Animatie en Documentaire. De winnaars in deze competities komen in aanmerking voor de Oscars. We stellen ook één van de ingestuurde films kandidaat voor de European Film Awards (EFA). 

Nederlandse Competitie

Is je film in Nederland gemaakt? Dan kun je meedoen aan de Nederlandse Competitie. Deze competitie bestaat uit hoogstaande producties van Nederlandse bodem. De beste film ontvangt de Go Short Award voor Best Dutch Short. De winnaar van deze competitie komt eveneens in aanmerking voor de Oscars. 

Studentencompetitie

Ben jij een filmstudent of heb je een film gemaakt op een filmschool ergens in Europa? Dan kun je meedoen aan de Studentencompetitie. Deze competitie bestaat uit korte fictie, documentaire, animatie en kunstfilms die gemaakt zijn door filmstudenten verspreid over heel Europa. De beste film krijgt de Encouragement Award. Go Short is ook erkend door de Student Academy Awards. 

Muziekvideocompetitie

Muziekvideo’s zijn door de jaren heen kwalitatief steeds beter geworden en Go Short gelooft dat ze het daarom verdienen om op het grote doek afgespeeld te worden. Het is om die reden dat Go Short sinds 2019 graag internationale muziekvideo’s ontvangt voor de Muziekvideocompetitie. 

Publieksprijs

Films die meedoen in de Europese Competitie, de Nederlandse Competitie en de Studentencompetitie strijden ook voor de publieksprijs. Het festivalpubliek van Go Short film festival stemt namelijk na de vertoningen welke film(s) zij het beste vonden. De film met de hoogste waardering wint de publieksprijs. 

Je hoort uiterlijk voor 20 februari 2023 of je film geselecteerd is om deel te nemen aan de Go Short Awards. Lees voor meer info over het insturen van je film de regelementen.