Menu STUWING van Julliette van Ardenne is bijna klaar
Nieuws
STUWING van Julliette van Ardenne is bijna klaar

STUWING van Julliette van Ardenne is bijna klaar

Julliette van Ardenne, winnaar van de Gelderland Film Pitch 2022, is bijna klaar met haar film. Na haar harde werk en inzet heeft ze de tijd gevonden om de ervaring van het maken van de film met ons allemaal te delen. Wij spraken haar over haar maakproces. Lees hier over haar film STUWING.

Je film is bijna af. Gefeliciteerd! Neem ons mee, hoe verliep het maakproces?

“Ja, allereerst: wat een traject, wat een trip! Eigenlijk begon ik gelijk na de crowdfundactie met de pre- productie, die ik voornamelijk zelf heb moeten doen. Jammer genoeg vielen de uitvoerend producent en productieleider uit en dus ben ik zelf in de rol van producent gestapt. Een behoorlijk pittige taak vond ik, maar ook te gek en heel erg leerzaam.”

Dat klinkt toch wel als een zware last. Hoe ga je om met tegenslagen?

“Dit is een low-budget film. Je gaat dus sowieso uitgedaagd worden en tegenslagen moeten verwerken, zoals belangrijke crewleden die niet meer beschikbaar bleken en draai- locaties die niet doorgingen.”

“Maar gelukkig kreeg ik steeds meer hulp en lukte het om een veertigkoppige, fantastische crew en cast bij elkaar te krijgen, sponsordeals te fixen en nieuwe locaties te vinden. Marjon van der Meijden en Thijs de Neeve werden mijn twee productionele rotsen en al gauw was alles geregeld en stonden de draaidagen vast op 12, 13 en 14 oktober. Toen gingen we filmen.”

STUWING foto’s (2)

Waar, met wie en hoe lang hebben jullie uiteindelijk gedraaid?

“Met The Florian Hotel in Hoofddorp vonden we de perfecte filmlocatie en thuisbasis voor de draaidagen. Production Designer Nina van Haren maakte alle interieurs van de film in de kamers van het al stijlvolle hotel.”

“Onder leiding van Stefanie Hamann als opnameleider stond er een geweldige crew drie dagen te knallen; waaronder Thijmen Doornik cinematograaf, Johan Hoitink gaffer, Suzanne Elderings kostuum, Radna Berendse Haar & Make-up en Joost van Heerden geluid. We eindigden in de nacht in Amsterdam met de eindscene van de film. De film stond erop.”

En dan? Klaar?

“Nee joh! Meteen na de opnames begon de postproductie-fase bij Filmmore. Yamal Stitou heeft de film gemonteerd, Stephan Beekhuijzen maakte met zijn team de visual effects en Erik Demeris deed de kleur-nabewerking. Ondertussen zijn ook de titels klaar en werkt Elisabeth Enthoven aan een te gekke poster. Daan Hofman legt op dit moment de laatste hand aan de muziek en Lennert Hunfeld mixed en ontwerpt de komende weken het geluid.”

Wanneer denk je dat de film helemaal klaar zal zijn?

“Eind januari. We sturen ‘m dan op naar diverse filmfestivals om hopelijk geselecteerd te worden. Begin april gaat STUWING in ieder geval in première op het Go Short International Short Filmfestival in Nijmegen!”

Ben je gespannen om de film te laten zien aan het grote publiek?

“Nee, ik kan juist niet wachten om STUWING aan jullie te laten zien!”

That’s the spirit. Hou ons op de hoogte.

“Zal ik doen.”