Menu Talent Day voor de jonge filmliefhebber
Nieuws
Talent Day voor de jonge filmliefhebber

Talent Day voor de jonge filmliefhebber

Nieuw dit jaar: een dag voor jonge filmmakers in spé. Op zaterdag 14 april organiseert Go Short in samenwerking met MovieZone de Talent Day. Ontmoet andere jonge filmfans uit het hele land, stel al je vragen aan professionals en doe mee met de verschillende filmworkshops.

De dag bestaat uit een afwisselend programma met aandacht voor onder andere VR en animatie. Ook komt onze hoofdgast, de Duitse filmmaakster Eva Weber, langs om al je filmvragen te beantwoorden! Het programma begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur, met een gezellige borrel na afloop.

Kaartjes zijn slechts € 10 en nu te koop!

Wat je allemaal gaat doen tijdens deze dag lees je hieronder.

FILMPROGRAMMA EVA WEBER
De Duitse prijswinnende (korte) filmmaker Eva Weber is ere gast op het Go Short Festival. Haar films als The Solitary Life of Cranes en Reindeer draaiden op prestigieuze film festivals als Sundance en SXSW. Haar films, zowel fictie als documentaire zijn veelal gelaagd en betoverend. Ze laat 2 van haar korte films zien en vertelt hoe zij zelf is begonnen als filmmaker en hoe ze haar verschillende films heeft gemaakt.

 INTRODUCTIE VIRTUAL REALITY
Cassandra de Klerck ontwikkelt al een aantal jaar VR films en content, zoals I’m not home en Superstar VR en heeft een eigen bedrijf in Virtueel acteren. In deze keynote geeft Cassandra de Klerck je een introductie over VR. Wat is het verschil tussen VR filmmaken en ‘gewoon’ filmmaken? Wat kan je met VR en wat voor type verhalen zijn geschikt voor VR? Wat voor technieken kan je gebruiken? Op welke manier kan je VR aan je publiek tonen en hoe gaat de toekomst eruit zien? Na de introductie brengen we een bezoek aan de Go Short VR Dome om een korte VR film uit het festivalprogramma te zien.

ANIMATIE WORKSHOP
Mascha Halberstad is afgestudeerd aan de Artez Hoge school voor de kunsten en is gespecialiseerd in narratieve stopmotion animatie film. Ze maakte vele prijswinnende animaties als Fox & Hare, Picknick with Pie en Munya in Me.

In deze workshop ga je zelf aan de slag, leer je van deze ervaren animator tips & tricks en maak je zelf een stopmotion animatie film.

GREENSCREEN WORKSHOP
Douwe Dijkstra studeerde in 2005 af aan de richting Illustration Design aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Zijn werk is een mix van film, animatie en VFX en kan worden omschreven als beeldend, humoristisch en sociaal geëngageerd. Hij maakte de video installatie en korte film Démontable, Voor Film en Green Screen Gringo. In deze workshop laat Douwe je de wereld zien van Green screen, Chroma Keying en Blue Screens. Je gaat aan de slag met chroma keying als vloeibare techniek. Mobiele greenscreens en groene schmink als tools voor VFX. Daarnaast krijg je tips over nabewerking in de computer.

BESPREEK JE EIGEN FILM OF SCENARIO 

Heb je een eigen film of scenario waar je aan werkt of die af is. Gebruik dit moment om feedback te krijgen op je eigen werk door een van de professionals. Neem contact op met ons en stuur je eigen werk voorafgaand aan de dag op zodat we dit kunnen laten zien aan een van de filmmakers of scenarioschrijvers in ons team, dan zorgen we dat je persoonlijke feedback kan krijgen hoe je de film of het scenario zou kunnen verbeteren of gewoon wat een echte professionele filmmaker van je werk vindt.

ONTMOET FILMMAKERS
Tijdens de lunch en borrel leer je andere (beginnende) filmmakers kennen. Deelnemers van de MZTD, maar ook andere filmmakers die het festival bezoeken. Schroom niet en stel al je vragen aan de professionals en aan het MZTD team en zo helpen we je verder op weg met jouw (film) droom.