Menu Terugblik: een week uit de zomer van Go Short
Nieuws
Terugblik: een week uit de zomer van Go Short

Terugblik: een week uit de zomer van Go Short

Hoewel er alweer hard wordt gewerkt aan de editie van volgend jaar (filmmakers, kom maar op met die films!) zijn we ook deze zomer weer op veel plekken aanwezig om korte film en publiek bij elkaar te brengen. De afgelopen week stond er veel op het programma. Hieronder een terugblik.

Benieuwd waar we de komende tijd te vinden zijn? Bekijk hier de agenda.

Avond vol korte films in LUX

QA kortste nacht 2018

Go Short presenteerde 21 juni een avond met korte films in LUX Nijmegen. Het programma voor De Kortste Nacht werd samengesteld met Kortfilmfestival Leuven en De Buren en bracht het beste van Belgisch en Nederlands filmtalent samen. De goed gevulde zaal kreeg maar liefst zeven korte films voorgeschoteld en filmmaker Senne Dehandschutter (Lost in the Middle) was te gast om te vertellen over zijn film.

Korte films en klassieke muziek op een unieke locatie

DSC_0064

Ter ere van Nijmegen Green Capital 2018 werd 20 juni het Spiegelwaalconcert georganiseerd. Aan het water op de Lentse Warande werd klassieke muziek afgewisseld met sprekers én korte films. Go Short selecteerde voor deze avond de films twee korte films die aansloten bij het groene thema en de muziek. De animatiefilm Big Booom (Marat Narimanov) gaf de velen bezoekers op een humoristische manier een kijkje in de geschiedenis van de mensheid en onze planeet. De documentaire The Art of Flying (Jan van IJken) toonde de kunstzinnige vliegbewegingen van grote zwermen spreeuwen. Een prachtige verschijning, die perfect aansloot bij de sfeer van de avond.

Feestelijke opening Focus én uitreiking van nieuwe filmprijs

De betrokkenheid van Go Short met de regio is groot reikt al lange tijd veel verder dan de stad Nijmegen. Tijdens de feestelijke opening van het nieuwe Arnhemse Filmtheater Focus op 15 juni werd dit bevestigd met twee Go Short programma’s en een workshop gifjes maken. Enkele dagen later vond in Focus de eerste uitreiking van het Gouden Hert plaats. Deze nieuwe Arnhemse filmprijs werd door Go Short Directeur Kirsten Ruber overhandigd aan Sil Van Der Woerd voor zijn film Groei. Bekijk de hele film hieronder.