Menu Tickets voor Go Short nu verkrijgbaar
Nieuws
Tickets voor Go Short nu verkrijgbaar

Tickets voor Go Short nu verkrijgbaar

Koop nu je kaarten voor Go Short! Kijk tussen 3 en 7 april naar de beste korte films uit Europa en ga naar de spiksplinternieuwe VR- en Muziekvideo-competities. Maak kennis met onze hoofdgasten Jacqueline Lentzou en Bálint Kenyeres en neem in ritje in de emotionele rollercoaster van Go Short in het focusprogramma over Happiness. En ben je een avondmens? Dan bieden we je veel cinematografisch vertier op de late avond in het Late Night-programma, waarna verschillende feestjes volgen.

Tickets zijn online en bij de kassa van LUX verkrijgbaar. Bekijk het hele programma hier: https://www.goshort.nl/programma2019/

Muziekvideo-competitie

Er worden talloze muziekvideo’s gemaakt van hoge kwaliteit, maar zij krijgen vaak niet de aandacht die ze verdienen. Daar brengt Go Short dit jaar verandering in met de Muziekvideo-competitie. De selectie van de mooiste muziekvideo’s kijk je op het witte doek met goed beeld en sterk geluid. Zin om te dansen na dit blok? Dat kan! Niet in de filmzaal natuurlijk, maar wel tijdens Club Short in Merleyn.

Happiness: A Hopeful Journey to a Euphoric Disaster

De focus op geluk is groot en lijkt soms wel obsessief. Alles moet leuk zijn, we moeten de beste versie van onszelf zijn en er is weinig ruimte voor tegenslag. Hoe ga je om met falen? Maakt de digitale zoektocht naar liefde gelukkig? En wat zijn de alternatieve wegen naar geluk? Aan de hand van grappige, ontroerende en treffende korte films zoeken we in deze filmblokken naar de antwoorden.

Not So Short

Go Short bestaat dit jaar elf jaar. Niet alleen het festival, maar ook de makers van het eerste uur groeien door en daar zijn we uiteraard erg trots op! In Not So Short vertonen we daarom de nieuwste speelfilms van Ena Sendijarevic en Viktor van der Valk. De films ‘Take Me Somewhere Nice’ en ‘Nocturne’ zijn beiden op zaterdag te zien.

Nieuw talent

Go Short geeft jonge, ambitieuze filmmakers de kans om hun werk te vertonen op een internationaal filmfestival. Homegrown en Gelders DOEK laat het talent uit onze regio schitteren op het grote doek. In Go Ahead maak je kennis met veelbelovende makers van Nederlandse filmscholen en ook jonge schrijvers krijgen de kans om hun verhalen te laten horen in Great Short Stories.