Menu Tiende editie – Feestelijke opening!
Nieuws
Tiende editie – Feestelijke opening!

Tiende editie – Feestelijke opening!

Gisterenavond is de tiende editie van Go Short van start gegaan! In een vol LUX werd het festival officieel geopend. Tijdens de sprankelende opening werden na een inspirerende inleiding de vier korte films JUCK [THRUST], May Day, Marfa en Gaze vertoond. Enthousiasme, ontroering, verwondering en hilariteit waren duidelijk de thema’s van de avond. Iets wat uit de reacties van het publiek zeker te merken was!

Opening Go Short
De avond begon met een samenvatting van Go Short door de jaren heen: wat er bereikt is, de hoogtepunten van afgelopen jaren en natuurlijk wat er nog gaat komen in deze editie! Het publiek werd geïntroduceerd aan een aantal VIP’s van het festival zoals de juryleden, de filmmakers en de special guests Eva Weber en Patrik Eklund. Nadat iedereen lekker warmgedraaid was, zijn er vier intrigerende shortfilms vertoond. Van de zenuwslopende shortfilm Gaze tot aan de inspirerende meiden van JUCK [Thrust]; het publiek zat op het puntje van de bioscoopstoel.

Opening VR-bioscoop: First Look
Wie snel was, kon een plekje bemachtigen in de witte koepel waar een ware VR-ervaring te beleven was. De zaal was binnen enkele minuten vol en de bezoekers zaten te schuifelen op hun stoel van spanning. Om zich heen kijkend ging de bril voorzichtig op en de show kon beginnen! Vijftig bezoekers die nieuwsgierig om zich heen kijken terwijl ze zich virtueel in een compleet ander universum bevinden: een prachtig plaatje. Na afloop werd er ook nog synchroon geapplaudisseerd, met bril en headset nog op. De volle koepel belooft veel voor de komende VR-programma’s, dus bemachtig snel je plekje!

100 films in 100 minutes
Het klinkt als een onmogelijke taak; 100 films kijken in slechts 100 minuten.  Gisteren ging een dappere groep filmkijker deze uitdaging aan in een uitverkochte zaal drie van de LUX. 100 verschillende soorten films. De bezoekers moeten hun aandacht er scherp bij houden, want sommige films zijn binnen enkele seconden alweer afgelopen. Een veelgehoorde reactie is dan ook dat het soms lastig is om over te schakelen. De inspanning van de bezoeker wordt echter rijkelijk beloond. Want één ding is zeker, deze selectie van 100 films is stuk voor stuk bijzonder.