Menu Tips voor de tweede festivaldag van de Kortste Nacht!
Nieuws
Tips voor de tweede festivaldag van de Kortste Nacht!

Tips voor de tweede festivaldag van de Kortste Nacht!

Op vrijdag werden de winnaars van de Gelderland Film Pitch bekend gemaakt en trapte het festival af met de urban filmwandeling Off The Walls. Ook vandaag staan er weer enorm veel toffe programma’s op de planning in Focus Filmtheater! Lees hier onze aanraders voor de zaterdag.

Gelders Kort 2 en 3

Ook vandaag zie je weer welke films strijden voor Gelderse filmprijs het Gouden Hert in de blokken Gelders Kort 2 en 3. Ook breng jij je stem uit voor de publieksprijs! Filmblok Gelders Kort 2 bevat Q&A’s met Matteo Bal bij ‘Same Sex Ecstasy’, Marieta Landkroon bij ‘Do Not Sing to Me, My Beauty’, Barbara de Baare bij ‘Koeienpoep & Erwtensoep’, Reinjan Prakke bij ‘Alpha’ en Jan van Ooijen bij ‘Familiar Roads’. Tijdens Gelders Kort 3 zijn er Q&A’s met Bibi Queisen bij ‘The Boundless Luminosity of a Single Star’, Bo van der Meer en Malou Wagenmaker bij ‘Cheek to Cheek’ en Sil van der Woerd bij ‘Sleepless / Repeat Until Death’.

Tickets voor Gelders Kort 2 koop je hier en voor Gelders Kort 3 hier.

Mode en identiteit

Identiteit en kleding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, weten ze bij het Fashion and Design Festival Arnhem. De makers van deze films tonen hoe dat werkt. Maak kennis met de befaamde vaginabroek van Janelle Monáe in ‘Pynk’, Zweedse vrouwen in Schotse rokken en de Marc Jacobs-zonnebril van een jongetje uit Amsterdam-Noord.

Tickets koop je hier.

All You Need is Queer Love

Van meeslepende liefdesdrama’s en openhartige gesprekken over standjes tot een dove, homoseksuele pornoster. Yulia & Juliet? Romeo & Romero? In dit programma kan het allemaal. In dit blok worden zowel relaties als taboes doorbroken en ontstaan er nieuwe romances. Dit blok bevat een Q&A met Jan-Peter Horstmann bij ‘RICK’.

Tickets koop je hier.

Dagschotel x De Kortste Nacht

Dagschotel sluit met jou het Filmfestival van de Kortste Nacht af in zaal 2 van Focus! Ze serveren je hun visie op hoe een aftermovie-feestje zou moeten smaken: spannende, eclectische DJ-sets, het nodige visuele spektakel (zowel op het grote bioscoopscherm als op de dansvloer), en nog meer zinnenprikkelende fratsen om je plakkerige popcornvingers bij af te likken.

Tickets koop je hier.