Menu TIS
Nieuws
TIS

TIS

Geweldige films, samengesteld door gerenommeerde festivals: De streamingdienst THIS IS SHORT is terug, nog beter en klaar om te blijven

Na twee seizoenen in 2021 en 2022 is het streamingplatform THIS IS SHORT nu terug – en deze keer permanent. De dienst wordt samengesteld door zes Europese filmfestivals en is het hele jaar door wereldwijd beschikbaar als platform voor korte films. De lancering vindt dit jaar plaats op 20 november 2023 op thisisshort.com.

Het samenwerkingsproject THIS IS SHORT ging oorspronkelijk van start in het hart van de pandemie op 1 april 2021, en bracht filmliefhebbers uit meer dan 50 landen drie maanden lang in vervoering met korte film. Het ‘online festival’, dat in het voorjaar van 2022 zijn tweede ronde inging, vormde uiteindelijk de inspiratie voor dit vervolgproject dat, het hele jaar beschikbaar zal zijn: een jaarrond streamingdienst met fascinerende films, samengesteld door geweldige kortefilmfestivals.

“De nieuwe dienst richt zich op nieuwsgierigen en cinefielen, op arthouse- en festivalpubliek, op degenen die films maken en degenen die talent willen ontdekken. “Het gaat over hoe groots korte film kan zijn” benadrukken de festivals van het European Short Film Network (ESFN). “Het platform richt zich bewust op het korte filmformaat, omdat dit de belangrijkste bron van innovatie voor de filmkunst en het filmmaken is én altijd is geweest.”

THIS IS SHORT toont iets meer dan 100 zorgvuldig geselecteerde films uit ongeveer 30 landen en zal de komende weken en maanden regelmatig nieuwe films toevoegen. Het programma is zeer divers. Van actuele en bekroonde films, tot retrospectieven en vakantiespecials. Daarnaast biedt de site recensies van geselecteerde films en de vier winnende films van de New Point Of View competitie.

Alle films worden geselecteerd uit de ongeveer 40.000 films die jaarlijks worden ingezonden naar alle deelnemende festivals en uit de archieven van deze festivalsDe films worden indien mogelijk vertoond zonder regionale beperkingen en in hun originele versie met Engelse ondertiteling (en ondertiteling in andere talen indien beschikbaar). Na een gratis proefperiode van twee weken kost het maandabonnement 4,99 euro en het jaarabonnement slechts 49,99 euro.

Inzendingen voor THIS IS SHORT worden niet geaccepteerd.

Wie zit erachter?

THIS IS SHORT wordt beheerd door het EUROPEAN SHORT FILM NETWORK, medegefinancierd door het audiovisuele financieringsprogramma MEDIA van de EU, ontwikkeld in samenwerking met het Nederlandse bedrijf ThisWayUp en ontworpen door het Poolse bedrijf Uniforma. Het netwerk omvat momenteel zes festivals: Vienna Shorts (AT), Internationale Kurzfilmtage Oberhausen (DE), Go Short Festival (NL), Short Waves Festival (PL), IndieLisboa (PT) en Uppsala Kortfilmfestival (SE). Het platform is non-profit en heeft als doel Europese en internationale korte films en filmmakers te ondersteunen.

THIS IS SHORT zal wereldwijd beschikbaar zijn vanaf 20 november 2023. Vanaf die datum zal de service een uiteenlopende verzameling van korte films presenteren op een volledig vernieuwd platform en het programma aanbieden voor een maandelijks of jaarlijks abonnement op thisisshort.com.