Menu Vind jouw internationale co-producent via Euro Connection!
Nieuws
Vind jouw internationale co-producent via Euro Connection!

Vind jouw internationale co-producent via Euro Connection!

Go Short verzorgt samen met Kortfilmfestival Leuven de voorselectie van projecten voor Euro Connection , het grootste co-productieplatform voor korte film van Europa. Euro Connection vindt plaats tijdens de Short Film Market op het Clermont-Ferrand International Short Film Festival in Frankrijk. 

Op 6 en 7 februari 2024 wordt de 16e editie van Euro Connection georganiseerd. Ben je producent met een filmproject dat op zoek is naar een internationale co-producent? Meld dan jouw filmproject aan voor uiterlijk 20 oktober en maak kans op deelname aan Euro Connection 2024! 

Kortfilmfestival Leuven en Go Short kiezen één deelnemer die op de longlist terecht komt met producenten die via filmfestivals door heel Europa geselecteerd worden. Daaruit worden 11 projecten geselecteerd voor deelname aan Euro Connection. De geselecteerde producenten zullen hun project tijdens het festival pitchen voor de aanwezige producenten, fondsen, distributeurs en andere afgevaardigden.

What’s in it for me? 

Deelnemende producenten krijgen een online scriptcoachingsessie, een pitchtraining en toegang tot de speciaal georganiseerde netwerkevenementen en één-op-één meetings. De reis- en verblijfkosten worden vergoed. Kortom: Euro Connection biedt je de kans om jouw filmproject te realiseren, om te leren hoe je jouw filmprojecten in de toekomst nog beter kan presenteren en om nieuwe internationale connecties op te doen, waarmee je jouw filmcarrière naar een hoger en internationaal niveau tilt. 

Aanmelden 

Producten die momenteel werken aan een korte filmproject dat al deels is gefinancierd en waarvan de opname start op zijn vroegst in juni 2024 kunnen zich aanmelden voor Euro Connection. Meer informatie over de aanmeldvoorwaarden kan je vinden op het aanmeldformulier.  

Voor de aanmelding dienen producenten uit Nederland en Vlaanderen het volledig ingevulde aanmeldformulier een aanvullende, verplichte documenten als één pdf-bestand te mailen naar program@goshort.nl met in de titel ‘Euro Connection’. De deadline is 20 oktober 2023. 

Download het aanmeldformulier als PDF of als Word-document. 

Meer informatie over Euro Connection, de voorwaarden, de criteria en het selectieproces is te vinden in het aanmeldformulier. Voor vragen kan je contact opnemen met Michel Rensen via  michel@goshort.nl.