Menu Go Short opent VR Cinema
Nieuws
Go Short opent VR Cinema

Go Short opent VR Cinema

Tijdens de tiende editie van Go Short hebben we een focus op Virtual Reality. In de fonkelend witte 360° VR bioscoop op het festivalterrein voor LUX vertonen we twee vooruitstrevende filmprogramma’s. Voor de beginnende kijker is er het programma First Look waarin je op een toegankelijke manier kennis maakt met succesvolle VR films die ook geschitterd hebben op prestigieuze filmfestivals. Het programma World View dompelt de meer ervaren kijker onder in de levens van mensen uit alle hoeken van de wereld. De programma’s zijn gedurende het hele festival te bekijken, maar wacht niet te lang met het kopen van kaarten: er is een beperkt aantal plekken!

 

Naast deze 360° films, zijn we op zoek gegaan naar andere toepassingen die raakvlakken hebben met Virtual Reality. Een daarvan komt van de hand van Arthur Duindam. Arthur is student Interaction Design aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem en heeft speciaal voor Go Short een installatie ontworpen. Zijn startpunt was de vraag ‘hoe kunnen bezoekers geïntroduceerd worden aan Virtual Reality door gebruik te maken van een interactieve kunstinstallatie?’ Arthur speelde met het samenvoegen van traditionele, vlakke filmvormen tot meer meeslepende 360-graden en bolbeelden. Het resultaat van zijn onderzoek is te zien op Go Short.

Ook een groepje studenten van de NHTV in Breda heeft zich gebogen over Virtual Reality. Ze nodigen je graag uit om deel te nemen aan het sociale  VR-experiment dat ze hebben opgezet. Ze willen onderzoeken hoe mensen reageren op intense situaties en jij kan onderdeel van hun onderzoek worden. Je vindt NHTV in de MIR container op ons festivalterrein.

Op donderdag 12 april zal filosoof Marc Slors in samenwerking met Radboud Reflects een lezing houden over de echtheid van VR. Kunnen we Virtual Reality straks nog onderscheiden van de echte wereld? Op een vernuftige manier vormen al onze zintuigen in samenwerking met ons brein een totaalbeeld van onze omgeving, iets wat volgens cognitiefilosoof Marc Slors niet te simuleren is in een virtuele wereld. Luister naar zijn lezing, onderga de VR-film Alteration en denk mee over hoe echt Virtual Reality aanvoelt.