Menu Vrouwelijkheid vul je zelf in – #JUCK mee op 14 april
Nieuws
Vrouwelijkheid vul je zelf in – #JUCK mee op 14 april

Vrouwelijkheid vul je zelf in – #JUCK mee op 14 april

Juck is sex. Juck is energy. Juck is protest. Juck is therapy. Juck is action. Juck is dominance. Juck is provocation. Juck is tolerance. Juck is movement. Juck is fantasy. Juck is arousal. Juck is utopia. Juck is seeing one’s self, even if it’s tough. Juck is not apologizing for existing. ‘Femininity is a word that we can fill up with whatever we want’, they say. They fill it up with JUCK.

Draag bij aan het versterken van vrouwelijkheid. JUCK met ons! We verzamelen zaterdagmiddag 14 april om 15:00u op het Go Short festivalterrein en vanaf daar lopen we door het centrum met de meiden van JUCK, filmmakers, modellen, actrices, studenten, influencers, de lgbt community en vele andere vrouwen – en mannen die zich voelen aangesproken – voor een krachtig statement.  Aanleiding is de documentaire JUCK die voor het eerst in Nederland te zien is op Go Short. JUCK is een baanbrekende performance en oproep om anders tegen vrouwelijkheid en gender aan te kijken. Je aanwezigheid kan je hier aangeven.

Zie hier wat JUCK is: https://www.youtube.com/watch?v=nyDGnjlsZ1k
De korte film JUCK is hier te zien: www.goshort.nl/juck

JUCK
De 17-minuten durende film JUCK gaat over de vrouwelijke dansgroep JUCK die in 2013 naam maakte met een video die wereldwijd een virale hit werd. JUCK startte in 2011 als dansgroep en sindsdien neemt de groep deel aan verschillende podia en claimt met veel succes openbare ruimtes en sociale contexten. JUCK is Zweeds en betekent ‘stoot’. De baanbrekende performance laat ons anders naar het vrouwelijk lichaam kijken. JUCK onderzoekt en verruimt de begrippen van vrouwelijkheid en gender. De vrouwen provoceren, inspireren en breken met normen. Zowel met hun lichaam als met externe en interne benaderingen, houdt JUCK verband met de sociale machtsstructuren van de maatschappij.

When I Say Vagina…
De documentaire JUCK wordt onder andere vertoond op zaterdagavond 14 april, als onderdeel van het filmblok When I Say Vagina… Een filmblok dat gaat over de vrouw, met shorts over het vrouwelijk lichaam, seksuele onderdrukking, masturbatie en pratende vagina’s. Films van sterke vrouwelijke regisseurs en krachtige vrouwelijke rollen zijn daarnaast in grote getalen op het festival aanwezig.