Menu Neem deel aan “Neighbour Abdi” van Douwe Dijkstra in RAW CINEMA
Nieuws
Neem deel aan “Neighbour Abdi” van Douwe Dijkstra in RAW CINEMA

Neem deel aan “Neighbour Abdi” van Douwe Dijkstra in RAW CINEMA

Studenten van ArtEZ ontwikkelden samen met Go Short RAW CINEMA. Een multidisciplinair en avondvullend programma rondom korte film. Op donderdagavond 24 november staat één film centraal. Alle rauwe ingrediënten van deze film worden onder de loep genomen. Door middel van vertoningen, gesprekken en muziek word je de hele avond ondergedompeld in de
wereld van één film. Uiteraard onder het genot van een drankje.

In de afgelopen maanden zetten we zes studenten van verschillende opleidingen aan ArtEZ University of the Arts aan het werk rondom de vraag: hoe word je als bezoeker onderdeel van een film?

RAW CINEMA is het resultaat. Het idee? Bezoekers bewegen als het ware door een film heen en gaan de interactie aan met onderdelen van de film. De korte film die hierbij in het middelpunt staat is Neighbour Abdi (2022) van Douwe Dijkstra en zijn buurman Abdiwahab Ali. In deze film zoekt Dijkstra samen met de Somalische vluchteling Abdiwahab spelenderwijs naar vormen om zijn, door oorlog en geweld gekleurde leven, na te spelen. Met schaalmodellen en greenscreenopnames verfilmen zij Abdi’s jeugdherinneringen uit zijn geboorteplaats.

Tijdens RAW CINEMA loop je als bezoeker door de film, experimenteer je met je eigen greenscreenopname,  swing op de muziek van de DJ, loop je door een filminstallatie en luister je naar de interessante sprekers. De sprekers, waaronder Douwe Dijkstra en Abdiwahab Ali, laten je nadenken over de vraag in hoeverre een filmmaker het verhaal van een ander kan vertellen. Ervaar het gevoel en het geluid van de film Neighbour Abdi, door door de set van de film te lopen.

RAW CINEMA vindt plaats op donderdag 24 november, doorlopend van 20:00 uur tot 00.00 uur (inloop 19:30). In de Vasim kun je die avond een film ervaren op een manier waarop film meestal niet wordt gebracht. Bekijk hieronder het blokkenschema van de avond. Locatie: Winselingsweg 41, 6541 AH Nijmegen.

Tickets zijn te koop via deze link of door onderstaande QR-code te scannen en kosten €7 (voor studenten €5). Deze prijzen zijn exclusief service- en transactiekosten.

Blokkenschema RAW CINEMA