Menu Wat je niet wilt missen op zaterdag!
Nieuws
Wat je niet wilt missen op zaterdag!

Wat je niet wilt missen op zaterdag!

Vandaag is de dag van de 48-uursfilms, speelfilms en een sensueel Late Night programma. En gooi je voeten van de vloer tijdens de Go Go Silent Disco. Hieronder vind je onze tips voor zaterdag 6 april.

48 Hour Film Project

Kun je binnen 48 uur een short film maken? Allerlei talenten gingen vorig weekend de uitdaging aan om van niets op papier naar filmisch kunstwerk te gaan in twee dagen. Verschillende genres en stijlen komen voorbij. En als je goed oplet, zie je een aantal elementen in iedere film terugkomen…

De 48-uursfilms worden vertoond in vier blokken, kaarten koop je hier.

Not So Short

Twee oude bekenden zijn terug bij Go Short om hun eerste speelfilms te laten zien. Viktor van der Valk regisseerde ‘Nocturne’, een film over film met een duister randje. Deze werd gedeeltelijk opgenomen in Nijmegen. Eerder was Van der Valk’s afstudeerfilm ‘Onno de Onwetende’ te zien op Go Short. ‘Take Me Somewhere Nice’ vertelt het verhaal van Alma, die van Nederland naar Bosnië reist om haar vader voor het eerst te ontmoeten. Ena Sendijarević viel eerder in de prijzen bij Go Short in 2014 en 2017. Tickets voor ‘Nocturne’ koop je hier, en voor ‘Take Me Somewhere Nice’ hier.

VR.4 Body Language

Dit blok maakt deel uit van onze VR Competitie.

Heb je altijd al op het podium willen staan, maar heb je last van plankenkoorts? Geeft niet, je kunt in ‘Half Life VR ervaren hoe het is om tussen de dansers van het Royal Swedish Ballet te staan. In twaalf minuten kun je je verwonderen over de kleinste details, van de naden van de kostuums tot de meest subtiele uitdrukkingen van de dansers.

In ‘Accused No. 2: Walter Sisulu’ word je meegenomen naar de rechtbank, waar Walter Sisulu ondervraagd wordt. Sisulu was een anti-apartheidsactivist en leider van het Afrikaans Nationaal Congres. Tien leden van het ANC stonden in 1963 en 1964 in Zuid-Afrika terecht tijdens het Rivonia-proces, waaronder Nelson Mandela. Dit proces zou uiteindelijk leiden naar de afschaffing van de apartheid. In deze film ervaar je hoe het is om in de getuigenbank te belanden.

Dit blok begint om 12.15, 16.00 en 22.15. Koop je tickets hier.

PopPorn: The Art of Sex and Nakedness

Erotica wordt niet uit de weg gegaan in dit filmblok. Niet zo gek dus dat dit programma voor 18-plussers is. Trotseer de schaamte en laat je verleiden tijdens het PopPorn programma, waar geheime verlangens en extase hun weg banen naar het grote scherm. Aan hitte zal het niet ontbreken, dus koop hier snel je kaartje.

Go Go Silent Disco

Vanavond swing jij op de beste disco, de welbekende hitjes en de beste urban sounds! Zet je koptelefoon op en gooi die voeten van de vloer tijdens de Go Go Silent Disco. Koop je ticket hier!