Menu We are exposing: De Bastei
Nieuws
We are exposing: De Bastei

We are exposing: De Bastei

Go Short houdt van korte films, maar dat is niet alles. Elk jaar zoeken we naar interessante samenwerkingen met verschillende (lokale) partijen. We zijn er trots op samen te werken met deze drie organisaties: Oddstream, De Bastei en RUIS.

Het thema dit jaar is natuur en we willen dat je dit niet alleen in de bioscopen ervaart, maar ook in de buitenlucht! De oplettende bezoeker ziet het werk van Marco Barotti in en rond het paviljoen. Een wandeling van vijf minuten brengt je naar De Bastei, een museum waarin het rivierlandschap centraal staat. In kunstruimte RUIS toont Willem de Haan zijn werk dat je kunt bewonderen tijdens Go Short. Bij zowel De Bastei als RUIS kun je als bonus een natuurgerichte korte film bekijken!

De Bastei

De Bastei is een museum in Nijmegen dat zich richt op het rivierlandschap; hoe het werd gevormd door natuurlijke krachten en de manier waarop eeuwen van menselijke bewoning het verder hebben gevormd. De Bastei is gevestigd in een 16e-eeuws bastion en biedt een unieke ervaring van deze interessante geschiedenis. De combinatie van natuurlijke en culturele geschiedenis biedt ons een uitgebreid verhaal over het landschap, wat ons helpt onze omgeving beter te begrijpen. De Bastei nodigt zijn bezoekers uit in het gelaagde verhaal van dit landschap en daagt hen uit om hun eigen toekomst en die van hun omgeving te heroverwegen en mede te creƫren.

Sog

Bij De Bastei bekijk je als bonus ook de korte film Sog (Jonatan Schwenk, 2017). Bekijk hier de trailer:

Door je geprinte filmticket te tonen bij de kassa van De Bastei, ontvang je korting op de entree! (geldig van 23 maart – 12 april). De Bastei is geopend van maandag tot zondag van 10.00-17.00 uur. Adres: Waalkade 83-84, Nijmegen.