Menu We are exposing: Oddstream
Nieuws
We are exposing: Oddstream

We are exposing: Oddstream

Go Short houdt van korte films, maar dat is niet alles. Elk jaar zoeken we naar interessante samenwerkingen met verschillende (lokale) partijen. We zijn er trots op samen te werken met deze drie organisaties: Oddstream, De Bastei en RUIS.

Het thema dit jaar is natuur en we willen dat je dit niet alleen in de bioscopen ervaart, maar ook in de buitenlucht! De oplettende bezoeker ziet het werk van Marco Barotti in en rond het paviljoen. Een wandeling van vijf minuten brengt je naar De Bastei, een museum waarin het rivierlandschap centraal staat. In kunstruimte RUIS toont Willem de Haan zijn werk dat je kunt bewonderen tijdens Go Short. Bij zowel De Bastei als RUIS kun je als bonus een natuurgerichte korte film bekijken!

Marco Barotti – The Woodpeckers

Het werk van Marco Barotti wordt gedreven door zijn verlangen om een artistieke taal uit te vinden waarin een fictief post-futuristisch tijdperk tot uitdrukking komt door kinetische geluidsinterventies in natuurlijke en stedelijke omgevingen. Zijn nieuwste werk, samengesteld door Oddstream, is ‘The Woodpeckers’. The Woodpeckers transformeren de onzichtbare stralingen die in realtime worden gebruikt voor mobiele communicatie en draadloze technologie in hoorbare en zichtbare drumpatronen. Het sonische resultaat is een generatieve akoestische compositie die een constante transformatie ondergaat. Een live soundscape dat resoneert als binnenvallend drumensemble in stedelijke en natuurlijke omgevingen. The Woodpeckers van Marco Barotti zijn te vinden op en rond het Go Short-festival.

Oddstream

Oddstream is een platform voor kunst en technologie, in de Lindenberg, Nijmegen. Oddstream richt zich op de kruising van kunst en cultuur met digitale technologie en laat zien hoe kunstenaars en ontwerpers de mogelijkheden en grenzen van digitale technologie verkennen. Op deze manier hoopt Oddstream de ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie met betrekking tot een verscheidenheid aan sociale onderwerpen te visualiseren en inzichtelijk te maken.

Foto: Menno Vermeulen