Menu WE ARE NOT A SINGLE STORY
Nieuws
WE ARE NOT A SINGLE STORY

WE ARE NOT A SINGLE STORY

We experimenteren en prikkelen. We raken je en laten je lachen. In animaties, documentaires, fictie, muziekvideo’s, VR en kunstfilms vertellen internationale filmmakers op Go Short hun verhalen. WE ARE NOT A SINGLE STORY!
GS20_FB_header

De stills uit het campagnebeeld van Go Short 2020 komen uit de korte films How to Disappear (links) en That which is to come is just a promise (rechts). Beide films worden op Go Short 2020 vertoond.

How to Disappear

How to Disappear (Robin Klengel, Leonhard M├╝llner & Michael Stumpf, 2020) is een anti-oorlogsfilm in de ware zin van het woord. De film gaat op zoek naar mogelijkheden voor vrede in de meest onwaarschijnlijke plaats van een oorlogsspel. Het is een eerbetoon aan ongehoorzaamheid en desertie – in zowel digitale als fysieke oorlogvoering.

That which is to come is just a promise

That which is to come is just a promise (Flatform, 2019) gaat over Tuvalu, een archipel van negen kleine eilanden in de Stille Oceaan. Een natie met slechts 11,00 inwoners, die volgens onderzoeken naar de opwarming van de aarde de komende 30 jaar voor altijd volledig onder water zal staan. Een enkel lang shot loopt door Funafuti, het hoofdeiland van de archipel, en wisselt herhaaldelijk en in schijnbare continuïteit af van plaatsen, mensen en situaties die opduiken en onderdompelen in het water. Droogte en overstroming volgen, vertellen de ongelooflijke overgangsfase die de aarde ondergaat: een surrealistisch evenwicht tussen bestaan en verdwijnen.