Menu Winnaars Gelderland Film Pitch bekend!
Nieuws
Winnaars Gelderland Film Pitch bekend!

Winnaars Gelderland Film Pitch bekend!

Zojuist zijn de winnende filmplannen die tijdens de Gelderland Film Pitch zijn gepitcht, bekend gemaakt! De Gelderland Film Pitch vond vrijdagmiddag 21 juni plaats tijdens het Filmfestival van de Kortste Nacht.

De Gelderland Film Pitch is een pitching platform en productietraject voor korte films, georganiseerd door Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. Met dit project geeft Go Short Gelderse filmmakers de mogelijkheid om met een door Go Short  en Omroep Gelderland beschikbaar gesteld budget een korte film te realiseren. 

Een deskundige vakjury, bestaande uit Sil van der Woerd, Kirsten Ruber en Niels Putman, heeft de volgende projecten als winnaars bestempeld:

Stoet van Nena Tijsma

Wagon van Coen Haver

Retina van Niels Veenendaal

Deze projecten hebben een geldprijs ontvangen van €6500 – €5000 door Go Short en €1500 door Omroep Gelderland – ontvangen om hun filmplan te realiseren!

Go Short treedt op als coproducent en de makers krijgen begeleiding en coaching gedurende de loop van het productieproces. Go Short draagt bovendien zorg voor een officiële première, stemt een passende distributiestrategie af en treedt op als distributeur van de geproduceerde films.