Menu Workshop ‘Van filmplan naar pitch’
Nieuws
Workshop ‘Van filmplan naar pitch’

Workshop ‘Van filmplan naar pitch’

Je hebt een goed plan voor een film, die je graag wil gaan uitvoeren. Maar hoe breng je je visie over bij anderen, zodat zij net zo enthousiast worden? Daarvoor moet je toch vaak een steengoede pitch geven. Op dinsdag 10 mei organiseert Go Short de workshop ‘Van filmplan naar pitch’ voor makers met een goed filmidee. Deze workshop is inbegrepen bij het pitchingsplatform en productietraject Gelderland Film Pitch #4, maar is er ook voor andere makers met een goed filmplan. Dus schrijf je in en leer goed pitchen!

“Een stevig filmplan is het fundament voor een goede pitch,” zo vindt script-editor Gwyneth Sleutel, en daarom ontwikkelde zij de workshop ‘Van filmplan naar pitch’. In deze workshop gaat zij in op verschillende facetten van het filmplan. Want hoe schrijf je een goed filmplan? Hoe vind je de kern van je verhaal en hoe laat je gelaagdheid in de karakters en thematiek zien? En hoe zorg je ervoor dat je filmplan aanvoelt als een geheel en niet enkel als een verzameling losse onderdelen? Ook gaat Gwyneth dieper in op het pitchen van je plan. Welke vormen van pitchen zijn er allemaal, en hoe bereid je je voor op een pitch?

Praktische informatie 

  • Datum: Dinsdag 10 mei 2022
  • Locatie: Focus Filmtheater Arnhem
  • Tijd: 11.00 – 12.30
  • Aanmelden: stuur een mail naar eline@goshort.nl
  • Vergoeding: €7,50
    • (voor deelnemers van de Gelderland Film Pitch #4 is dit gratis)

Gwyneth Sleutel (zij/haar) 

Gwyneth Sleutel is werkzaam als dramaturg op de drama-afdeling van de NTR, waar zij diverse films, series en (interactieve) online series inhoudelijk begeleidt. Recentelijk coachte Gwyneth voor de Netflix New Voices Script Contest en adviseerde zij voor het NPO-fonds en het Filmfonds. Als freelance script-editor werkte voor diverse producenten waaronder Revolver Amsterdam, NL Film en Rose Stories. In haar werkzaamheden als dramaturg en scriptcoach streeft Gwyneth nadrukkelijk naar een meer inclusieve storytelling. Naast haar werkzaamheden als script-editor is Gwyneth Sleutel ook talentcoördinator bij het Nederlands Film Festival en doceert zij aan de Scenario Vakschool. Zij studeerde in 2018 af aan de beroepsgeoriënteerde specialisatie in Film Studies aan de Universiteit van Amsterdam.