Menu Online randprogramma
Online randprogramma

Het stimuleren van het korte-filmklimaat, dat vinden wij belangrijk. Als gatekeeper tonen wij een kwalitatief overzicht, dienen wij als podium voor (jong) talent en sturen we aan op ontmoeting en dialoog. Maar dit jaar gaat dat iets anders dan normaal, namelijk online. Daarom hebben we voor Go Short Online een randprogramma opgesteld, met online Q&A’s, interviews en workshops. Lees hier meer over deze programma’s.

1 mei 2020

thumbnail_GSOnline_FBEvent_IndustryTalk

11:00 – 12:15 Industry Talk

Hoe ga je als beginnende speler in de filmindustrie om met de Covid-19 crisis? Wat is de impact op de keten van filmontwikkeling? En wat kan er nog wel?

In deze (online) industry talk gaan we in gesprek met filmmaker Mila Zhluktenko (Opera Glasses), Erik Glijnis (producent Lemming Film) en Marija Milanovic (distributeur Lemonade Films) over hun nieuwe werkelijkheid en perspectieven op de lange termijn impact op de filmindustrie en talentontwikkeling.

20:00 – 21:00 Interview Corina Schwingruber Ilić en Nikola Ilić

Documentairemakers Corina Schwingruber Ilić en Nikola Ilić zijn dit jaar gast in focus tijdens Go Short. Op vrijdag 1 mei gaan we met ze in gesprek over hun observerende documentaires die ze zelf omschrijven als tragikomedie. Sluit gezellig aan en stel ze alle vragen die je wilt.

21:00 – 00:00 Escalator

Direct na het interview geven we een feestje. Trek je beste outfit aan, pak een biertje en feest met ons mee tijdens Escalator! DJ’s S-Kedit en Deedee zullen de gehele avond back2back jouw eigen dansvloer voorzien van de beste platen. Geen kaders, geen problemen! De hits stapelen zich op en Escalator zal iedereen ongetwijfeld naar een hoger niveau tillen! See you later, Escalator!

6 mei 2020

Stop Motion Workshop

Heb je altijd al eens je eigen film willen maken? Slaat de verveling toe? Of zijn de kinderen gewoon op zoek naar een nieuw knutselproject? Maak dan een stop-motion film! We hebben een uitgebreide handleiding én video voor je gemaakt. Een kind kan de was doen. Of eigenlijk: een kind kan een film maken. Mocht je inspiratie nodig hebben: bedenk iets leuks dat past bij ons thema Natuur.

20:00 – 21:00 Q&A met Daniel Asadi Faezi, Mila Zhluktenko en Rafael Manuel Mendoza

Go Short wil er zijn voor talent en makers en hen een platform bieden om hun werk te tonen, zeker nu. Daarom organiseren we een live interactieve Q&A met filmmakers Daniel Asadi Faezi (Where We Used To Swim), Mila Zhluktenko (Opera Glasses) en Rafael Manuel Mendoza (Filipiñana). We praten over hun films en geven het de extra aandacht die het verdient!

7 mei 2020

20:00 – 21:00 Q&A met Rifka Lodeizen, Natalie Bruijns, Marit Weerheijm en Ugo Petronin

Go Short wil er zijn voor talent en makers en hen een platform bieden om hun werk te tonen, zeker nu. Daarom organiseren we een live interactieve Q&A met actrice Rifka Lodeizen (Seahorse), en filmmakers Natalie Bruijns (Seahorse), Gouden Kalf-winnaar Marit Weerheijm (En Route) en Ugo Petronin (Abiding). We praten over hun films en geven het de extra aandacht die het verdient!

thumbnail_GSOnline_FBEvent_Q&A_3

8 mei 2020

20:00 – 21:00 Q&A met Pia Ilonka Schenk Jensen, Jannis Lenz en Cassandra Offenberg

Go Short wil er zijn voor talent en makers en hen een platform bieden om hun werk te tonen, zeker nu. Daarom organiseren we een live interactieve Q&A met filmmakers Pia Ilonka Schenk Jensen & Bernhard Hetzender (The Birthmark), Jannis Lenz (Battlefield), Cassandra Offenberg (Short Trip). We praten over hun films en geven het de extra aandacht die het verdient!

21:00 – 00:00 Club Short Online

Party Large, Club Short. Wat doe jij het liefst na een avond film te hebben gekeken via Go Short online? Dan pak je er natuurlijk een online feestje bij! Tijdens Club Short zullen Velik, Mario Marini en Davy Brandts online plaatjes draaien om ervoor te zorgen dat jij een feestje kan houden in je eigen woonkamer!

9 mei 2020

thumbnail_GSOnline_FBEvent_filmquiz

19:45 – 22:00 Online Filmquiz

Ga er maar even goed voor zitten want Go Short heeft de knappe filmkoppen bij elkaar gestoken en een quiz gemaakt! Wat kun je verwachten? Interessante vragen over (korte) film, Go Short en alles wat met het witte doek te maken heeft. Zet het in je agenda, op 9 mei gaan we los!

11 mei 2020

20:00 – 21:00 Q&A met Eefje Suijkerbuijk, Billy Roisz, Dieter Kovacic en Alice Saey

Go Short wil er zijn voor talent en makers en hen een platform bieden om hun werk te tonen, zeker nu. Daarom organiseren we een live interactieve Q&A met filmmakers Eefje Suijkerbuijk (Doma Kak Doma), Billy Roisz & Dieter Kovacic (Surge), Alice Saey (Careful). We praten over hun films en geven het de extra aandacht die het verdient!

12 mei 2020

20:00 – 21:00 Q&A met Marieke de Zwaan, Stefanie Kolk en Nicolas Gourault

Go Short wil er zijn voor talent en makers en hen een platform bieden om hun werk te tonen, zeker nu. Daarom organiseren we een live interactieve Q&A met filmmakers Marieke de Zwaan (So I Stay), Stefanie Kolk (Eyes on the Road) en Nicolas Gourault (This Means More). We praten over hun films en geven het de extra aandacht die het verdient!

thumbnail_GSOnline_FBEvent_Q&A_2