Menu Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Streamen van films

Ik heb problemen met het laden van de films. Wat kan ik doen?

Om de films te vertonen maken we gebruik van Vimeo. Het kan zijn dat de films niet snel laden of dat ze tussendoor moeten bufferen. Dit heeft veelal te maken met de kwaliteit van het streamen en de internetsnelheid. Probeer de kwaliteit van het streamen naar 720p te zetten. Blijf je problemen houden met het laden van de films? Meer informatie vind je hier.

Kan ik de films streamen naar mijn tv?

Ja, dat kan als je een online verbinding hebt. Bijvoorbeeld via Chromecast of AirPlay. Je moet wel elke individuele film apart naar de tv streamen, dit gaat niet automatisch. Let op: stream je via je telefoon? Zorg dan dat je iPhone of Android telefoon volledig up-to-date is met de nieuwste software.

Kan ik ook buiten Nederland films kijken?

Ja, je kunt overal ter wereld de films van Go Short Online kijken. Wel kan het aanbod buiten Nederland beperkter zijn, dit is afhankelijk van je locatie.

Tickets

Waar kan ik tickets kopen?

Vanaf woensdag 15 april 2020 kun je via deze link tickets kopen. Je betaalt eenmalig €10 en kunt dan een maand lang, t/m 13 mei 2020 alle films bekijken.

Moet ik een account aanmaken?

Ja, om de films van Go Short Online te streamen moet je een account aanmaken.

Hoe maak ik een account aan?

  • Eerst ga je naar Go Short Online.
  • Vul je e-mailadres in om toegang te krijgen.
  • Als je nog niet bent geregistreerd ontvang je een e-mail. Via de link in de e-mail wordt je doorgestuurd naar het registratieformulier.
  • Vul het formulier in en betaal via een van de betalingsmethoden.
  • Je bent nu geregistreerd en hebt een account voor Go Short Online!
  • Log in via de knop ‘inloggen’ rechts bovenin je scherm.

Ik heb een account, maar hoe log ik in?

Daar zijn twee opties voor:

  1. door rechts bovenin het scherm op inloggen te klikken en je e-mailadres en wachtwoord in te voeren.
  2. door in de balk je e-mailadres in te vullen. Je krijgt dan een e-mail met een link naar de hub en wordt automatisch ingelogd.

Welke betalingsmethoden zijn er?

Je kunt betalen via iDeal of PayPal. Aan overige betalingsmethoden, waaronder betaling via creditcard, wordt gewerkt.

Kan ik een VVV Cadeaukaart gebruiken?

Ja, dat kan. In plaats van te betalen voor Go Short Online kun je de code op de VVV Cadeaukaart invullen. Er wordt dan automatisch €10 van het tegoed afgeschreven. Heb je minder dan €10 euro op je VVV Cadeaukaart kaart staan? Ook dan kun je de kaart gebruiken om voor Go Short Online te betalen. Het resterende bedrag betaal je vervolgens via iDeal (of een van de andere betalingsmogelijkheden).

Let op: het is alleen mogelijk om met de VVV Cadeaukaart te betalen. Dit is een plastic pasje of een digitale code. De VVV Cadeaubon, de ouderwetse papieren variant, is niet te gebruiken.

Ik heb betaald, en nu?

Nu kun je t/m 13 mei 2020 gebruik maken van Go Short Online! Hiervoor moet je inloggen met de gegevens van je account.

Ik heb geen mail ontvangen

  1. Als je de mail na een paar minuten nog niet hebt ontvangen, check dan de spambox. Gebruik je Gmail? Dan is het mogelijk dat de mail beland in de map ‘updates’ of ‘reclame’.
  2. Voeg Go Short International Short Film Festival Nijmegen <industry@goshort.nl> toe als contact en probeer het nog een keer.

Heb je deze stappen doorlopen en nog steeds geen e-mail? Stuur dan een mail naar support@goshort.nl.

Films & programma

Zijn de films Nederlands ondertiteld?

Alle films zijn Engelstalig gesproken of Engels ondertiteld, tenzij anders vermeld. Dit is omdat wij een internationaal filmfestival zijn, en ook een internationaal publiek bedienen. Heb je moeite met de Engelse taal? Dan raden wij aan om de programma’s van de Nederlandse Competitie te bekijken. In deze programma’s zitten veel Nederlandstalige films.

Hoe lang duurt een filmblok?

Omdat er in één filmblok meerdere films zitten, kan de duur van filmblokken verschillen. De films in het filmblok volgen elkaar automatisch op. De maximale duur is 1 uur en 30 minuten.

Kan ik een filmblok pauzeren?

Ja, dat kan! Je kunt een film pauzeren en op elk gewenst moment weer verder kijken.

Kan ik ook losse films kijken?

Ja, dat kan. Maar je beleeft Go Short Online het beste als je de filmblokken bekijkt. De films in een filmblok zijn namelijk zorgvuldig bij elkaar uitgekozen.

Hoe vaak kan ik een film of filmblok bekijken?

Een oneindig aantal keer! Tot en met 13 mei 2020 heb je toegang tot Go Short Online en kun je films of filmblokken zo vaak kijken als je wilt.

Zit er een leeftijdsbeperking op films?

Nee, er zit geen leeftijdsbeperking op de films. Wel hebben we per programma een leeftijdsaanduiding toegevoegd. Deze minimum leeftijd is ons kijkadvies. Er zijn ook filmblokken die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Over Go Short Online

Wat is Go Short Online?

Go Short Online is een on-demand kortefilmfestival, dat plaatsvindt van 15 april t/m 13 mei 2020. Dit online filmfestival is een noodzakelijk alternatief, omdat de 12e editie van het festival afgelast moet worden in verband met de coronacrisis. Met Go Short Online eren we de filmselectie en programmering van 2020, ons talentenplatform en de opstap naar internationale filmprijzen als de Oscars, European Film Awards, en BAFTA’s. Kortom, we presenteren het beste dat Go Short 2020 te bieden heeft!

Hoe staat het met de ontwikkeling van het platform?

Dit is een eerste versie van het nieuwe platform. Achter de schermen werken we hard aan nieuwe updates voor verbeteringen in gebruiksgemak. Ook zullen we binnenkort verdiepende programma’s aanbieden en werken we aan een nog groter filmaanbod.

Wat zijn de algemene voorwaarden?

De algemene voorwaarden van Go Short Online lees je hier.

Statement annulering Go Short 2020

Op 13 maart 2020 hebben wij het moeilijke, maar onvermijdelijke besluit genomen de 12de editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, gepland voor 1 t/m 5 april, te annuleren.

Op 12 maart 2020 maakte de Nederlandse overheid nieuwe maatregelen bekend om verspreiding van COVID-19 te voorkomen, waaronder een verbod op evenementen met meer dan 100 personen, van kracht tot en met 31 maart.

Ondanks dat Go Short een dag later van start zou gaan, zagen wij ons genoodzaakt te handelen. De gezondheid van onze gemeenschap heeft onze eerste prioriteit, en we achtten het niet veilig voor onze bezoekers, onze partners en ons personeel om een publiek evenement te organiseren in deze globale noodsituatie.

Lees hier het volledige statement.

Contact

Staat je vraag er niet tussen?

Stuur dan een mail naar support@goshort.nl. We doen ons best om binnen 24 uur te antwoorden.