Menu Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Streamen van films

Ik heb problemen met het laden van de films. Wat kan ik doen?

Om de films te vertonen maken we gebruik van Vimeo. Het kan zijn dat de films niet snel laden of dat ze tussendoor moeten bufferen. Dit heeft veelal te maken met de kwaliteit van het streamen en de internetsnelheid. Probeer de kwaliteit van het streamen naar 720p te zetten. Blijf je problemen houden met het laden van de films? Meer informatie vind je hier.

Kan ik de films streamen naar mijn tv?

Ja, dat kan als je een online verbinding hebt. Bijvoorbeeld via Chromecast of AirPlay. Je moet wel elke individuele film apart naar de tv streamen, dit gaat niet automatisch. Let op: stream je via je telefoon? Zorg dan dat je iPhone of Android telefoon volledig up-to-date is met de nieuwste software.

Kan ik ook buiten Nederland films kijken?

Ja, je kunt overal ter wereld de films van Go Short Online kijken. Wel kan het aanbod buiten Nederland beperkter zijn, dit is afhankelijk van je locatie. Alle films in de Europese, studenten en Nederlandse competities zijn uitsluitend vanuit Nederland te bekijken. De overige programma’s (Focus op Kroatië, International Highlights, Family Shorts, Comedy Shorts en Human Rights Shorts) zijn wereldwijd beschikbaar.

Tickets

Waar kan ik tickets kopen?

Go Short+ Access koop je via deze link. Je betaalt eenmalig €15 en kunt dan t/m 25 april films bekijken. Go Short+ Pro Access: €20.

Moet ik een account aanmaken?

Ja, om de films van Go Short Online te streamen moet je een account aanmaken.

Hoe maak ik een account aan?

  • Eerst ga je naar Go Short Online.
  • Vul je e-mailadres in om toegang te krijgen.
  • Als je nog niet bent geregistreerd ontvang je een e-mail. Via de link in de e-mail wordt je doorgestuurd naar het registratieformulier.
  • Vul het formulier in en betaal via een van de betalingsmethoden.
  • Je bent nu geregistreerd en hebt een account voor Go Short Online!
  • Log in via de knop ‘inloggen’ rechts bovenin je scherm.

Ik heb een account, maar hoe log ik in?

Daar zijn twee opties voor:

  1. door rechts bovenin het scherm op inloggen te klikken en je e-mailadres en wachtwoord in te voeren.
  2. door in de balk je e-mailadres in te vullen. Je krijgt dan een e-mail met een link naar de hub en wordt automatisch ingelogd.

Welke betalingsmethoden zijn er?

Je kunt betalen via iDeal, PayPal, Visa Mastercard, Bancontact, Giropay en met je VVV Cadeaukaart.

Let op: het is alleen mogelijk om met de VVV Cadeaukaart te betalen. Dit is een plastic pasje of een digitale code. De VVV Cadeaubon, de ouderwetse papieren variant, is niet te gebruiken.

Ik heb betaald, en nu?

Nu kun je t/m 25 april 2021 gebruik maken van Go Short Online! Hiervoor moet je inloggen met de gegevens van je account.

Ik heb geen mail ontvangen

  1. Als je de mail na een paar minuten nog niet hebt ontvangen, check dan de spambox. Gebruik je Gmail? Dan is het mogelijk dat de mail beland in de map ‘updates’ of ‘reclame’.
  2. Voeg Go Short International Short Film Festival Nijmegen <industry@goshort.nl> toe als contact en probeer het nog een keer.

Heb je deze stappen doorlopen en nog steeds geen e-mail? Stuur dan een mail naar support@goshort.nl.

Films & programma

Zijn de films Nederlands ondertiteld?

Alle films zijn Engelstalig gesproken of Engels ondertiteld, tenzij anders vermeld. Dit is omdat wij een internationaal filmfestival zijn, en ook een internationaal publiek bedienen. Heb je moeite met de Engelse taal? Dan raden wij aan om de programma’s van de Nederlandse Competitie te bekijken. In deze programma’s zitten veel Nederlandstalige films.

Kan ik een filmblok pauzeren?

Ja, dat kan! Je kunt een film pauzeren en op elk gewenst moment weer verder kijken.

Hoe vaak kan ik een film of filmblok bekijken?

Een oneindig aantal keer! Tot en met 25 april 2021 heb je toegang tot Go Short Online en kun je films of filmblokken zo vaak kijken als je wilt.

Zit er een leeftijdsbeperking op films?

We raden aan de films te bekijken vanaf 16 jaar. De Family Shorts programma’s zijn geschikt voor 4+ en 10+.

Over Go Short Online

Wat is Go Short Online?

Go Short Online is een on-demand kortefilmfestival, dat plaatsvindt van 8 t/m 25 april 2021. Met Go Short Online behouden we ons talentenplatform en de opstap naar internationale filmprijzen als de Oscars, European Film Awards, en BAFTA’s. En we presenteren natuurlijk de beste shorts van afgelopen jaar!

Contact

Staat je vraag er niet tussen?

Stuur dan een mail naar support@goshort.nl. We doen ons best om binnen 12 uur te antwoorden.