Menu Wat is er te zien?
Wat is er te zien?

Van 8 t/m 25 april bekijk je de beste korte films op ons on-demand kortefilmfestival Go Short Online. We bieden de beste Europese films in onze competitieprogramma’s, VR voor thuis, livestreams, een focus op Kroatië en meerdere specials! Met Go Short Online bieden we nog altijd een officiële gateway naar filmprijzen als de Oscars, European Film Awards, en BAFTA’sOp deze pagina vind je een overzicht van wat je kunt bekijken tijdens het festival. Wil je een impressie van het festival? Klik dan hier.

In Competition

Uit meer dan 2000 inzendingen selecteerden we de 87 beste films voor de competities. Laat je verrassen door de bijzondere verhalen van nieuw en terugkerend talent. Wie gaan er naar huis met de felbegeerde Go Short Awards? 

Normal – Still 02

Europese Competitie

We tonen je met trots de selectie van de Europese competitie, die dit jaar bestaat uit 47 films. Deze hooggewaardeerde films zijn door een selectiecommissie gekozen en komen in aanmerking voor de Go Short Awards in de categorie fictie, documentaire en animatie. De winnaars mogen hun film kwalificeren voor de Oscars! 

129007783_10160600264889778_5740040455935173155_o

Nederlandse Competitie

De Nederlandse competitie bestaat dit jaar uit 18 films. In deze competitie tonen we het beste van eigen bodem. Deze hooggewaardeerde films van afgelopen jaar maken kans op de Go Short VEVAM Award. 

Huis Clos – Still 04

Studentencompetitie

Dit jaar zijn er 22 films geselecteerd voor de studentencompetitie. De films zijn afkomstig uit heel Europa en maken kans op de Encouragement Award, een prijs die jonge makers inspireert en stimuleert. 

Gimme One – Still 13 site

Go Short To Go
VR Experience at Home

Reserveer nu voor 23 of 27 april. Hou onze socials en website in de gaten voor nieuwe opties.

Geen bril? Geen probleem! Huur een VR-bril bij ons en geniet thuis volledig coronaproof van 9 unieke VR-films. De beste VR-films beleef je dit jaar thuis! We bieden jou de kans om in de comfortabele setting van je eigen woonkamer ons exclusieve programma te beleven. We bieden je volop boeiende verhalen en spectaculaire ervaringen om je in te laten onderdompelen. Voor een klein bedrag leen je bij ons een VR-bril. Haal de headset op, kijk thuis het programma en daarna breng je ‘m weer netjes terug. Wij maken de bril schoon en zetten ‘m klaar voor de volgende bezoeker. Makkelijk en veilig.

In Focus: Kroatië

kroatie

Het verleden en het heden van de Kroatische filmkunst wordt uitgelicht in drie gecureerde programma’s. Grootmeesters in animatie, sterke vrouwen en de mediterrane kust, verschillende facetten van de korte film in Kroatië worden uitgelicht.  

Premières Gelderland Film Pitch

Op 7 april gingen de winnende projecten van de Gelderland Film Pitch 2020 in première. Heb je de films gemist tijdens de première? Ze zijn ook te kijken op Go Short On-Demand. Daar vind je ook de Q&A’s terug met de makers. 

still 1 (36)

I’ll Fly With You / Matthieu Reijnoudt & Romar de Bonte / Fiction / NL / 2021 / 10′

WGD_still06

wat grenzen delen / was Grenzen teilen / Katinka Schlette / Documentary / NL / 2021 / 17′

Specials

Natuurlijk biedt Go Short Online ook een aantal kant-en-klare programma’s die met veel zorg zijn samengesteld. Uitgebalanceerde selecties van korte films binnen een bepaald thema of genre.  

comedy site

Comedy Shorts

Voor wie zin heeft om te lachen kan zijn lol op bij de Comedy Shorts. 

human rights shorts

Human Rights Shorts

Wat serieuzere onderwerpen komen aan bod in Human Rights Shorts, een samenwerking met Movies That Matter.

international highlights

International Highlights

Een selectie van korte films die het afgelopen jaar overladen zijn met lof en prijzen zie je in International Highlights   

family shorts 10

Family Shorts

Ook dit jaar heeft Go Short weer twee filmprogramma’s voor de hele familieEen programma voor de allerkleinsten (4+) vol met avonturen en gekkigheden. Het andere programma is geschikte voor wat oudere kinderen (10+) en daarin zien we kinderen van over de hele wereld die allemaal, op hun eigen manier, zichzelf willen zijn. 

THIS IS SHORT

Go Short is onderdeel van THIS IS SHORTDit Europese samenwerkingsproject presenteert een breed en divers programma van meer dan 300 korte films aan een wereldwijd publiek. Voor dit online platform trekt Go Short samen op met drie andere vooraanstaande kortefilmfestivals uit Duitsland, Oostenrijk en Polen. Passen voor Go Short Online bieden ook toegang tot THIS IS SHORT. Zo kun je, als je Go Short hebt uitgespeeld, nog heel veel meer toffe korte films kijken! Het platform is live vanaf 1 april tot en met 30 juni 2021. 

Artist in Residence 

In juni 2021 komt artist in residence Total Refusal naar Nijmegen. Meer informatie volgt!

On Topic

Het Blauwe Uur #3: Cinema – Migratie in Afrikaanse cinema

Zondag 11 april / 14:00 – 15:30 / Online

Samen met andere partijen organiseren we graag evenementen waarbij we dieper ingaan op een specifiek thema. Met Het Afrika Museum organiseerden we op 11 april een editie van Het Blauwe Uur. Wij vertoonden de korte film NHA MILA, en romanschrijver Vamba Sherif nam het publiek mee door de Afrikaanse cinema aan de hand van beeldfragmenten. Heb je de film gemist? Je bekijkt NHA MILA ook op Go Short On-Demand.

Boredome, Loneliness and Impatience | Radboud Reflects @ Go Short – Short movies and mini lectures by Radboud University philosophers

Dinsdag 20 april 2021 / 20.00 – 21.15 uur / Online

Radboud Reflects and Go Short

Sinds de coronacrisis dealen we met verveling en eenzaamheid en wordt ons geduld behoorlijk op de proef gesteld. Onze verveling leidde tot overbelaste pakketdiensten, ouderen en alleenstaanden ondergingen eenzaamheid en een gebrek aan perspectief tartte ons ongeduld.

Wat vertellen filosofen als Hannah Arendt en Heidegger ons hierover? En hoe verbeelden filmmakers verveling, eenzaamheid en ons ongeduld? Luister naar minilezingen van Radboud-filosofen, kijk korte films van Go Short en leer je verhouden tot de ongemakken van nu.

In de korte films Balcony, Woman Without a Child en Enough gebeurt iets onverwachts wanneer de verveling toeslaat, zie je wat menselijk contact in iemand losmaakt en wat er gebeurt als ons geduld op raakt.

Dit programma is Engels gesproken. Reserveer je ticket hier.

Radboud Reflects organizes public lectures on philosophy, religion, ethics, society and culture.  www.ru.nl/radboudreflects

Industry 

Ook dit jaar organiseren we verschillende industry events voor professionals. Voor meer informatie over alle events, klik hier.

Educatie

De schoolvoorstellingen van Go Short vinden dit jaar online plaats. Maar wel zoals je van ons gewend bent: met uitgebreide inleiding, een Q&A met een filmmaker en verdiepend lesmateriaal. Trouwens, je kan je nog tot halverwege volgend schooljaar met je school aanmelden voor een van onze online educatieve programma’s. Heb je interesse en wil je meer weten, klik dan hier