Menu Hoe we filmtalent helpen
Hoe we filmtalent helpen
Hoe we filmtalent helpen

Go Short is opgezet om een bijdrage te leveren aan het uitdiepen en het verbreden van de kortefilmcultuur. Cruciaal daarvoor zijn de makers. Daarom zetten we ons jaarrond in voor deze makers. De korte film is de ideale uitingsvorm van jong en nieuw filmtalent en een showcase voor meer gevestigde makers.

Om talentvolle makers te steunen en stimuleren organiseren we door het jaar heen vertoningen, netwerkbijeenkomsten en evenementen gericht op talentontwikkeling, intervisie en kennisdeling. We stimuleren online kennisdeling via de professionals nieuwsbrief en onze socialmediakanalen. Ook distribueert Go Short korte film als voorfilm in Nederlandse filmtheaters en stellen we filmprogramma’s samen die in filmhuizen door heel Nederland te zien zijn, zoals de Best Dutch Shorts.

Wat houdt het professionalsprogramma tijdens het festival in?

Tijdens het festival in april organiseert Go Short een bomvol programma voor professionals. Gedurende het hele festival faciliteren we op een laagdrempelige manier ontmoetingen met speeddates, een stadswandeling, thematische borrels, het filmmakersdiner en de farewell brunch. De piek van het professionalsprogramma ligt doorgaans op de vrijdag en zaterdag van het festival.

In 2023 zetten we in op persoonlijke ontmoeting en discussies op kleinere schaal. Door middel van workshops, sessies met een coach, rondetafelgesprekken en speeddates kunnen bezoekers van de Industry Days elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten om hun eigen ervaringen te delen en te leren van experts.

Lees hier hoe dit programma er vorig jaar uitzag

Hoe dragen de Industry Days bij aan de ontwikkeling van filmtalent?

Jonge en beginnende makers krijgen veel aandacht in de programma’s van Go Short. Zo zet de Studentencompetitie werk van opkomende makers in de schijnwerpers door vertoningen en Q&A’s met de makers. Het programma Go Ahead biedt tweede- en derdejaarsstudenten een publieke plek om hun film te tonen en feedback te krijgen van een aantal afgevaardigden uit de internationale kortefilmindustrie.

De Dutch Short Film Preview is een besloten screening. Nederlandse korte films die nog niet in première zijn gegaan worden hier gepresenteerd aan internationale festivalprogrammeurs en distributeurs. De Dutch Short Film Preview is een belangrijk instrument in het stimuleren van Nederlands filmtalent om ze in contact te brengen met de internationale kortefilmindustrie. Ook bieden we een uitgebreid aanbod van Nederlandse korte films aan aan geaccrediteerde professionals via een Video Library. Zo hebben zij ook na het festival toegang tot de filmselectie.