Menu Donderdag 4 april
Donderdag 4 april
Donderdag 4 april

OPENING HOURS GUEST DESK 

12:30-18:00 | De Mariënburgkapel 

TALENT TALK: HOW TO FESTIVAL 

13:00 – 14:00 | Joris Ivenszaal 
Wil je als filmmaker alles uit je bezoek aan Go Short halen? Kom dan zeker naar de How to festival talk! Je leert hier de ins & outs over het deelnemen aan filmfestivals. Ontdek wat filmfestivals kunnen betekenen voor jou als filmmaker. Bedenk alvast je vragen! We zijn er om te helpen: van advies over welke activiteiten je niet moet missen tot netwerktips.

VR PROFESSIONALS HOUR 

14:00 – 16:00 | EnjoyVR (Klein Mariënburg 3)
Benieuwd naar de VR-projecten die draaien op Go Short? Ontdek de interactieve VR-films die dit jaar geselecteerd zijn. Waan jezelf onder in werelden ontworpen door inspirerende filmmakers. Zo ervaar je archeologische ontdekkingen, kijk je met een nieuwe blik naar forenzen en ontsnap je in een bos. Een programma wat je niet wilt missen!

FESTIVAL MEET-UP: CONDUCTING A CODE 

14:30 – 15:30 | Studio LUX

Tijdens de festival meet-up komen meerdere festivals bij elkaar om in gesprek te gaan over de uitdagingen waar zij mee bezig zijn. Dit jaar ligt de focus op het tegengaan van ongewenst gedrag tijdens festivals. Ga met ons in gesprek over het creëren van een positieve en inclusieve ervaring voor iedereen die betrokken is bij het festival waar jij werkzaam bent en de tools die we daarvoor in kunnen zetten. Laten we onze krachten bundelen om samen ongewenst gedrag op festivals tegen te gaan. 

Alleen toegankelijk op uitnodiging en voor festivalmedewerkers. Je kunt je aanmelden door te reageren op je uitnodiging. 

CASE STUDY: THE STROKER BY PILVI TAKALA  

16:00-17:00 | Joris Ivenszaal 

We presenteren met trots onze Filmmaker in Focus: Pilvi Takala! Op donderdagmiddag zoomen we in op haar korte film The Stroker. De film raakt een lijn tussen performance en documentatie en biedt een uniek perspectief op menselijke interactie. We gaan met Pivli in gesprek over hoe haar film is gemaakt, de sociale situaties en ongeschreven regels die de film aantikt. Ook bespreken we de impact van de verschillende instellingen voor de screening en kijken we naar video-installaties tegenover de bioscoop. Enthousiast over Takala? Sluit aan en ontdek The Stroker! 

De case study met Pilvi Takala wordt gemodereerd door Aylin Gökmen. 

INDUSTRY DRINKS 

17:00 – 18:30 | De Mariënburgkapel 

Proost op een productieve dag! Blaas alle informatie van vandaag van je af en geef je hersenen wat tijd om te relaxen. Haak aan bij andere professionals en praat na over de dag onder het genot van een borrel en snacks. Kom, drink een borrel en vertrek geïnspireerd! 

FILMMAKERS DINER (ALLEEN VOOR GENODIGDEN) 

18:30 – 20:00 | Backstage 

De filmmakers uit de competitie worden uitgenodigd om naar het diner te komen op woensdag of donderdag. Sluit aan om je mede filmmakers te ontmoeten tijdens een lekker (vegetarisch) maal en goede gesprekken over film. Hopelijk zien we je op het filmmakersdiner!

Alleen toegankelijk op uitnodiging, je kunt je aanmelden door te reageren op je uitnodiging.  

PARTY: A DOLLAR SHORT 

22:30 – 03:00 | Café Dollars 

Ready to serve rock & roll? Café Dollars in ieder geval wel! Laat je beste dansmoves zien tijdens deze eerste nacht van de week. We trappen ‘m af in Café Dollars met een live band!