Menu Vrijdag 5 april
Vrijdag 5 april
Vrijdag 5 april

OPENING HOURS GUEST DESK

9:30-17:30 | De Mariënburgkapel

BREAKFAST MEETINGS: MEET THE INDUSTRY

10:00 – 11:00 | De Mariënburgkapel 

Ontbijt en speeddates: de perfecte ochtendcombinatie als je het ons vraagt! Tijdens de 1-op-1 momenten ontmoeten filmmakers belangrijke figuren uit de nationale en internationale filmindustrie. De contacten waarmee je ontbijt, kunnen heel je carrière nuttig zijn. Dus mis deze avond niet!

THE DUTCH SHORT FILM PITCH

11:00 – 13:00 | LUX4

Naast het vertonen van korte films, maakt Go Short ruimte voor korte films die nog in ontwikkeling zijn. Op vrijdagochtend presenteren we 10 pitches van korte filmprojecten uit Nederland. De deelnemende pitches zullen begin maart bekend worden gemaakt. Stay tuned! De filmprojecten zijn het wachten waard…

De Dutch Short Film Pitch wordt georganiseerd in samenwerking met Screen Talent NL. 

MASTERCLASS: CREATING A CAST 

11:30 – 13:00 | LUX6 

Films reflecteren nog lang niet altijd de diverse samenleving waarin we leven. Om diversiteit in je filmcast te creëren, moet je bewust bezig zijn met filmplan, script en personages. Maar hoe pak je dat aan? Moet je kleurbewust casten of juist kleurblind? Wat zijn de voordelen of juist nadelen en wat voor impact heeft dat op je film? Tijdens deze sessie leer je meer over tools en methoden die je kunt inzetten om een diverse cast samen te stellen voor jouw film. 

 Deze sessie wordt georganiseerd in samenwerking met KLEUR and the Dutch Directors Guild. De masterclass wordt gegeven door Manoushka Zeegelaar Breeveld in samenwerking met Iraida Markus-Meerzorg, Susanne Groen en Shariff Nasr.

DUTCH SHORT FILM PITCH 1-ON-1S 

13:30 – 14:15 | De Mariënburgkapel 

Tijdens de Dutch Short Film Pitch 1-on-1s brengen we de geselecteerde filmmakers voor de Dutch Short Film Pitch in contact met de nationale en internationale kortefilmindustrie. 

Alleen toegankelijk op uitnodiging, je kunt je aanmelden door te reageren op je uitnodiging. 

ROUNDTABLE TALKS: BIG THINGS HAVE SMALL BEGINNINGS 

14:30 – 17:00 | LUX6

Klaar om te discussiëren en geïnspireerd te raken? Sluit aan bij de rondetafelgesprekken! Elke tafel duikt in een relevant thema voor de filmindustrie. Het is de perfecte kans om te connecten met mede professionals, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren.  

Met 5 tafels zit er zeker een interessante tafel voor jou tussen. Je kunt 2 van de 5 tafels kiezen. De eerste ronde is van 14:30-15:30 uur, gevolgd door een korte pauze. De tweede ronde is van 15:45-16:45 uur, gevolgd door een snelle samenvatting van alle rondetafelgesprekken. 

Je kunt de onderwerpen van de tafels hier vinden! 

TALENT TALK: SHORT AND POWERFUL 

14:30-15:30 | LUX5 

Kort en krachtig! De rode draad van Go Short. Hoe benut je een korte film optimaal en zet je een creatieve en gelaagde film neer met een sterke opbouw? Dat leer je in deze talent talk! Een panel met experts vertelt je over de mogelijkheden die het medium kort biedt. Laat je inspireren en wie weet zien we het eindresultaat in de selectie van Go Short 2025! 

Deze sessie wordt georganiseerd in samenwerking met de  Dutch Directors Guild en met steun van Het Lira Fonds. Deze talk wordt gegeven door Aderinsola Ajao, Shariff Nasr, Stefanie Kolk en Benjamin Sprengers.

FIRST IMPRESSIONS 

15:45-17:00 | Joris Ivenszaal 

Een goed begin is het halve werk.” Geldt voor bijna alles, maar zeker ook voor een korte film. De eerste scène van een korte film is altijd een belofte voor het publiek. Er wordt duidelijk gemaakt wat er volgt. De eerste scène moet je aandacht grijpen en zonder ongemakken in het avontuur van de film meeslepen. Upload jouw film op Vimeo of een USB-stick en laat je scène zien tijdens deze show-off voor een expert panel. Zij staan voor je klaar met waardevolle feedback. 

Het feedbackpanel zal bestaan uit Thessa Meijer, Oisín Kealy en Janilda Bartolomeu. 

INDUSTRY DRINKS: DE KORTEFILMBORREL 

17:00-19:00 | De Mariënburgkapel

Tijd voor een borrel! Vrijdag is een drukke en informatieve dag, deze wordt afgesloten met dé Kortefilmborrel van dit jaar. Sta je op het punt om iets te doen met korte film? Kom naar de Mariënburgkapel. Al druk bezig in de korte filmwereld? Kom ook naar de Mariënburgkapel! Ontmoet, netwerk en raak geïnspireerd. Tijdens de Kortefilmborrel worden ook de awards van de Dutch Short Film Pitch uitgereikt. 

PARTY: CLUB SHORT 

23:00-04:00 | Merleyn 

Hopelijk heb je vandaag een volle en inspirerende dag gehad! Gezamenlijk sluiten we de dag af op de dansvloer van Club Short. We feesten deze avond in Merleyn, een straatblok verderop