Menu 48 Hour Film Project
48 Hour Film Project
48 Hour Film Project

48 Hour Film Project Nijmegen

6 – 8 april 2018
Teams kunnen zich nu aanmelden via 48hourfilm.com/nijmegen

Het 48 Hour Film Project staat voor een spannend weekend vol enthousiasme en creativiteit. Binnen 48 uur maak je met een team van go-getters een film van begin tot eind. De daaropvolgende week worden de voltooide films vertoond tijdens Go Short. Wat in 2001 in de VS begon als een lokale filmuitdaging is inmiddels uitgegroeid tot de grootste filmwedstrijd ter wereld.

Hoe werkt het 48 Hour Film Project?
Op vrijdagavond krijgen de deelnemende teams een personage, een voorwerp en een regel tekst, die in de film verwerkt moeten worden. Daarna wordt voor ieder team een genre uit een hoge hoed getrokken en vanaf dat moment gaan de teams aan het werk. Achtenveertig uur later moet de film worden ingeleverd. Twee weken later worden alle films vertoond tijdens Go Short (11-15 april), waar ook de prijsuitreiking plaatsvindt. De winnaar van de Nijmeegse competitie gaat door naar de wereldwijde finale. De Nederlandse films doen het de afgelopen jaren opvallend goed; twee jaar op rij de winnende film en 3 films in de top 10!

Iedereen kan meedoen
48 Hour is niet alleen voor professionele filmmakers, maar voor iedereen die plezier heeft in filmmaken. Teams kunnen zich vanaf 20 januari aanmelden op de site 48hourfilm.com/nijmegen.

Ook tijdens de hectische 48 uur zullen deze teams nog op veel extra mensen een beroep doen omdat ze in zeer korte tijd acteurs, figuranten, locaties en attributen moeten vinden. Het kan dus zomaar gebeuren dat je gebeld wordt door een vriend of kennis, en jouw naam ook op de aftiteling terechtkomt!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rond 48 Hour Nijmegen? Meld je dan aan bij de facebookgroep 48 Hour Nijmegen!

Agenda
27 februari 20:00 – 23:00 Meet & Greet @ Trianon

6 april – 18:00 – 48 Hour Nijmegen – Kick-off  @ Trianon
8 april – 18:00 – 48 Hour Nijmegen – Drop-off @ Trianon