Menu Programma voor professionals 2023
Programma voor professionals 2023
Programma voor professionals 2023

Moving forward together: the potential of short films in times of crisis. 

Zet Go Short maar alvast in de agenda, want het is bijna alweer zover: van 31 maart t/m 10 april barst hét festival voor de korte film weer los! Dit keer voor een jubileumeditie, namelijk de vijftiende (!) keer Go Short.  

Gedurende het hele festival worden de beste, meest urgente en mooiste films van het afgelopen jaar vertoond. Tijdens het professionalsprogramma kunnen filmmakers en andere filmprofessionals elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten om hun eigen ervaringen te delen en om van kennis van experts te leren. De perfecte plek om je te laten inspireren, antwoorden te krijgen op praktische vragen, je filmvriendenkring uit te breiden en je professionele netwerk te vergroten. Ook organiseren we een bomvol programma voor filmprofessionals uit Nederland en het buitenland.  

Wat staat er dit jaar op de agenda? 

Het professionalsprogramma vindt plaats van 5 tot 9 april en is een bruisende internationale ontmoetingsplek waar zowel gelauwerde professionals als enthousiaste beginners naartoe komen. Het programma bestaat uit veel verschillende activiteiten: van netwerkborrels tot workshops en van feestjes tot market screenings. Tijdens de activiteiten worden nieuwe ontwikkelingen geagendeerd en grote thema’s behapbaar en bespreekbaar gemaakt.

Moving forward together: the potential of short films in times of crisis

Korte films reflecteren als geen ander op de actualiteit, zijn urgent en vaak compromisloos. Het aanbod van ruim 300 shorts en tal van andere programma’s bieden een inkijk in het nu en in de toekomst. Ze bieden perspectief en laten je als kijker reflecteren op je plek in de wereld. Samen met makers en andere professionals komen we samen, agenderen we de kracht van kort en sorteren we voor op potentiële oplossingen voor hedendaagse uitdagingen.

We behandelen de obstakels die zowel beginnende als gevestigde filmmakers tegenkomen in hun carrière. Hoe haal je je voordeel uit de aandacht die je krijgt bij filmfestivals en kopers, en werk je ondertussen aan je eigen onzekerheden en twijfels? Welke verhalen kan je wel of niet vertellen en wat betekent de waarheid voor jou en jouw maakproces? Wat kun je doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen?

Verder duiken we in de uitdagingen voor de kortefilmindustrie als geheel. Hoe kunnen we werken aan duurzaamheid terwijl de omstandigheden constant veranderen? Wat kunnen we doen om het filmpubliek van de toekomst aan te spreken en te betrekken?

Veel om het over te hebben dus! Wil je deelnemen aan het gesprek? Klik hier om een festivalaccreditatie aan te vragen.

Praktische informatie over het professionalsprogramma is hier te vinden.

Activiteiten voor professionals vinden gedurende het hele festival plaats. De meeste internationale gasten zijn aanwezig van 5 t/m 9 april.

Heb je weinig tijd? Markeer dan vrijdag 7 en zaterdag 8 april als Industry Days in je agenda; op die dagen zijn veel activiteiten gepland.

Vanaf nu wordt op deze webpagina de komende tijd steeds meer informatie over het programma geplaatst.