Menu Programma voor professionals 2023
Programma voor professionals 2023
Programma voor professionals 2023

Moving forward together: the potential of short films in times of crisis. 

Zet Go Short maar alvast in de agenda, want het is bijna alweer zover: van 31 maart t/m 10 april barst hét festival voor de korte film weer los! Dit keer voor een jubileumeditie, namelijk de vijftiende (!) keer Go Short.

Gedurende het hele festival worden de beste, meest urgente en mooiste films van het afgelopen jaar vertoond. Tijdens het professionalsprogramma kunnen filmmakers en andere filmprofessionals elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten om hun eigen ervaringen te delen en om van kennis van experts te leren. De perfecte plek om je te laten inspireren, antwoorden te krijgen op praktische vragen, je filmvriendenkring uit te breiden en je professionele netwerk te vergroten. Ook organiseren we een bomvol programma voor filmprofessionals uit Nederland en het buitenland.  

Wat staat er dit jaar op de agenda? 

Het professionalsprogramma vindt plaats van 5 tot 9 april en is een bruisende internationale ontmoetingsplek waar zowel gelauwerde professionals als enthousiaste beginners naartoe komen. Het programma bestaat uit veel verschillende activiteiten: van netwerkborrels tot workshops en van feestjes tot market screenings. Tijdens de activiteiten worden nieuwe ontwikkelingen geagendeerd en grote thema’s behapbaar en bespreekbaar gemaakt.

Woensdag – Professional Day

Woensdag 5 april

Donderdag – Professional Day

Donderdag 6 april

Vrijdag – Professional Day

Vrijdag 7 april

Zaterdag – Professional Day

Zaterdag 8 april

Zondag – Professional Day

Zondag 9 april

Moving forward together: the potential of short films in times of crisis

Korte films reflecteren als geen ander op de actualiteit, zijn urgent en vaak compromisloos. Het aanbod van ruim 300 shorts en tal van andere programma’s bieden een inkijk in het nu en in de toekomst. Ze bieden perspectief en laten je als kijker reflecteren op je plek in de wereld. Samen met makers en andere professionals komen we samen, agenderen we de kracht van kort en sorteren we voor op potentiële oplossingen voor hedendaagse uitdagingen.

Doe mee aan het gesprek. Praktische informatie over het professionalsprogramma is hier te vinden.