Menu Eye Tunes – A Closer Look At Music Videos
Vorige dag
Woensdag 1 april
Donderdag 2 april
Vrijdag 3 april
Zaterdag 4 april
Zondag 5 april
Volgende dag
Terug naar het overzicht
Shorts

Eye Tunes – A Closer Look At Music Videos

Dit is het tweede jaar waarin Go Short de muziekvideo een prominente plek binnen het festival geeft door een internationale competitie te wijden aan deze kunstvorm. Muziekvideo’s bereiken een massaal publiek maar zijn tegelijkertijd veroordeeld tot kleine schermen. Vaak verdienen ze echter beter, want er werken veel getalenteerde makers in dit veld. Sommigen gespecialiseerd in muziekvideo’s, anderen die het als een nevenklus doen naast andere films en dan zijn er nog de autonome kunstenaars die zowel de muziek als de video zelf maken. 

Uit alle inzendingen die we hebben ontvangen heeft onze selectiecommissie acht films gekozen die meedingen naar de prijs van beste internationale muziekvideo. Al deze muziekvideo’s verdienen het wat ons betreft om vertoond te worden in de bioscoop: in de best mogelijke kwaliteit en met meeslepend geluid. 

Naast de vertoningen van de films in competitie en de prijsuitreiking, duiken we ook dieper in de beeldtaal van muziekvideo’s. In samenwerking met Het Nieuwe Instituut organiseren we een korte talkshow binnen dit programma over hoe muziekvideo’s een nieuwe taal hebben gevonden om mondiale kwesties te adresseren. 

Selecteer eerst een programma uit de lijst hiernaast.