Menu Filmprogramma Go Short 2024
Filmprogramma Go Short 2024
Filmprogramma Go Short 2024

Het is weer zover – onze zestiende editie vindt plaats van
3 t/m 7 april. Vijf dagen die volledig in het teken staan van korte film. In en om LUX en op diverse andere locaties in de stad geniet je weer van het beste dat dit mooie medium te bieden heeft. Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende programma’s en activiteiten. Het blokkenschema vind je hier.

*All films are shown in English or with English subtitles.

Voor iedereen die wel een beetje hulp kan gebruiken bij het uitkiezen van een filmblok hebben wij ‘How to Go Short’. Dit is een uitgebreide keuzehulp die je meeneemt door het programma.

Films in competitie

We selecteerden de beste films voor onze competities, die zullen strijden om de felbegeerde Go Short Awards.

NL

Europese Competitie

NL (2)

Nederlandse Competitie

NL (3)

New Arrivals Competitie

NL (4)

Music Video Competitie

Maker in focus

Elke editie heeft Go Short een bijzondere filmmaker in focus, met dit jaar Pilvi Takala. Tijdens Go Short wordt haar werk getoond en geeft ze uitleg.

Pilvi Takala

Filmmaker Pilvi Takala

In Focus: Heat Waves 

Met dit focusprogramma verkent Go Short de dualiteit van alsmaar warmer wordende zomers. Om alles te weten te komen over dit onderwerp zijn er vier interessante filmblokken samengesteld. En de Radboud organiseert een programma waar samen met een ecoloog en filosoof de verdieping wordt opgezocht.

WP_Programma_Pagina_Heat Waves Filmblok

Heat Waves filmblokken

WP_Radbous_Reflects_Heatwaves_v.1

Radboud Reflects

Luidkeels lachen, live muziek en keuzestress

Een aantal filmblokken zijn altijd een groot succes bij de meest enthousiaste Go Short-fans. Zo is het filmblok Comedy Shorts een jaarlijks terugkerende klassieker waarbij je weet dat je in een scheur gaat liggen. Of trakteer je oorschelpen tijdens korte films die worden begeleidt door live muziek bij de Cinema Concerts. En ga je graag je eigen gang? Tijdens Go Your Own Way kun je elk half uur kiezen tussen twee zalen en dus tussen twee verschillende korte films.

WP_Comedy_Shorts_24 (1920 x 1080 px)

Comedy Shorts

 

WP_Cinema_Concerts_24(1920 x 1080 px)

Cinema Concerts

 

Go Your Own Way

Go Your Own Way

 

Go Short voor het hele gezin 

Laat de kleintjes los tijdens de Family Shorts en LUX Mini en laat ze kennismaken met korte films. Er worden leuke, speelse films getoond waarvan de korte lengte ervoor zorgt dat de spanningsboog niet verslapt bij die kleine donderstraaltjes.

WP_Family_Shorts_5+(1920 x 1080 px)

Family shorts 5+

 

WP_Family_Shorts_9+ (1920 x 1080 px)

Family shorts 9+

 

34

Go Short x LUX Mini 2+

 

Go Short voor jongeren

De Jongerendag op zaterdag 6 april is een feestje voor iedereen tussen de 12 en 23 jaar met interesse in film. Het wordt een afwisselende dag met een workshop, films, en nog veel meer.

WP_Jongerendag_GOYOW(1920 x 1080 px)

Jongerendag

Late Night & High Tech

Ook in de latere uurtjes is er veel moois te vinden op het grote doek in ons Late Night programma. En tijdens The Best of Virtual Reality bevind je je even, loungend in een lekkere stoel, in andere werelden.

WP_Late_Night_Erotic_Shorts(1920 x 1080 px)

Erotic Shorts

WP_Late_Night_Weird_Animation(1920 x 1080 px)

Weird Animation

WP_Late_Night_Horror (1920 x 1080 px)

Horror

WP_VR(1920 x 1080 px)

The Best of Virtual Reality

Talentontwikkeling 

Jonge filmmakers zitten tjokvol ambitie en grootse ideeën. Go Short geeft dit talent de kans om zich te laten zien op een internationaal filmfestival. 

WP_Homegrown_1 (1920 x 1080 px)

Homegrown 1

WP_Homegrown_2 (1920 x 1080 px)

Homegrown 2

WP_Go_Ahead(1920 x 1080 px)

Go Ahead

WP_Project_Showcase (1920 x 1080 px)

Project Showcase

Highlights and favorites 

In deze blokken vind je de highlights en favorieten van het publiek, de jury, andere filmfestivals en het Go Short team.

WP_Oscar_Shorts_Animation (1920 x 1080 px)

Oscar Shorts: Animation

WP_International Highlights 1_EFA nominees(1920 x 1080 px)

International Highlights 1

WP_Kill_Your_Darlings (1920 x 1080 px)

Kill Your Darlings

WP_International_Highlights_2(1920 x 1080 px)

International Highligts 2

WP_Go_Short_Team_Favorites(1920 x 1080 px)

Go Short Team Favorites

WP_Jury_Favorites (1920 x 1080 px)

Jury Favorites

Todays Issues catched in shorts

De filmblokken Current Issues zijn samengesteld door bijzondere gastcuratoren. Zij vertellen hun verhaal via korte film, en brengen daarmee een nieuw perspectief. Zij zijn allen ook aanwezig op het festival om hun programma op hun eigen wijze te voorzien van een verdiepend gesprek of originele randprogrammering. Zo organiseert Anne Schoemaker aansluitend aan haar filmblok een stiltewandeling. Meer informatie vind je als je hieronder doorklikt.

WP_Gast_Curator_Alba (1920x1080px)

Alba Bresolí Aliberch

WP_Gast_Curator_Gregory(1920x1080px)

Gregory Bagaev

WP_Gast_Curator_Anne(1920x1080px)

Anne Schoemaker

WP_Gast_Curator_Hanwen(1920x1080px)

Hanwen Zhang

Go Short @ Het Waterkwartier 

Tijdens de 16e festivaleditie trekt Go Short naar het Waterkwartier. Het festival wordt op 29 maart traditiegetrouw afgetrapt met Off the Walls. En in het weekend van 30 en 31 maart wordt er voor en door wijkbewoners een gratis programma samengesteld.

OFF THE WALLS – VRIJDAG 29 MAART – 20.00 uur

Tijdens deze filmwandeling gaan we met een groep aan de wandel door de wijk. We stoppen op locaties waar korte films op muren in de wijk geprojecteerd, omlijst door verhalen van buurtbewoners. Uiteraard zijn ook mensen van buiten het Waterkwartier van harte welkom. Zorg jij voor een snack, warme kleding en comfortabele schoenen? Dan zorgen wij voor de rest.

 

RAW CINEMA – Zaterdag 30 maart – 14:00
RAW CINEMA verwelkomt je in de fascinerende wereld van de korte film The Walking Fish van Thessa Meijer. Werkend met – en voor – de lokale bewoners, brengen we alles samen door middel van muziek, entertainment, kunst, en natuurlijk vertoningen met een Q&A. De locatie in het Riverland Healthcentre zal worden getransformeerd in een allesomvattende Go Short locatie waar je ondergedompeld wordt in de wereld van water. Ons advies? Just go with the flow!

Filmkwartier – Zondag 31 maart – 13:00
Club Goud, Griffioen en Go Short hebben de handen bijeen geslagen en hebben sinds februari creatieve sessies uitgevoerd met bewoners van het Waterkwartier. De selectiecommissie, bestaande uit deze bewoners, hebben kritisch gekeken naar films die bij Go Short zijn of worden vertoond en bij het beeld van de wijk passen. Het resultaat laten ze je graag zien in een feestelijke pop-up cinema bij BUUR waar de verschillende filmzalen je onthalen in de diverse aspecten van de wijk.

Wil je op de hoogte blijven van alle hoogtepunten en meer informatie ontvangen over het programma tijdens de 16e editie van het Go Short International Short Film Festival? Abonneer je dan nu op onze nieuwsbrief!

Mis niets en ontvang exclusieve updates rechtstreeks in je inbox.

Meld je vandaag nog aan en beleef het festival optimaal!