Menu Go Short 2023
Go Short 2023
Go Short 2023

De vijftiende editie van Go Short vindt plaats van 31 maart t/m 10 april 2023 in LUX en verschillende andere plekken in Nijmegen. Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende programma’s en activiteiten. De ticketverkoop is gestart. Omdat Go Short dit jaar 15 jaar bestaat kun je voor €30,- een jubileumpas aanschaffen, waardoor je toegang krijgt tot het hele reguliere festivalprogramma! 

*All films are shown in English or with English subtitles.

Films in competitie

Uit meer dan 2000 inzendingen selecteerden wij de beste films van Europa. Deze korte films zijn te bekijken in drie competities: de Europese Competitie, de Nederlandse Competitie en de New Arrivals Competitie. Daarnaast zie je in onze Music Video Competition de beste videoclips van het afgelopen jaar op groot scherm en tijdens de Jongerencompetitie zie je de leukste shorts van de jongste filmmakers.

Laat je verrassen door de grootste ideeën van nieuw en terugkerend talent en bekijk de shorts in het bijzijn van hun makers. Wie gaan er naar huis met de felbegeerde Go Short Awards? En welke film moet volgens jou de publieksprijs winnen?

Go Short Europese Competitie

Europese Competitie

Go Short Sensory itch Nederlandse competitie

Nederlandse Competitie

I Was Never Really Here – Still 01

New Arrivals Competitie

sfeerbeeld mv competitie website

Music Video Competitie

Dit Jaar Uitgelicht

Ga mee op filmwandeling door Nijmegen met Off the Walls, tevens de aftrap van ons filmfestival. Bezoek de vertoningen van onze Filmmaker in Focus Charlie Shackleton of bekijk de filmblokken die gaan over focusregio Nederlandse Cariben.

Goudenkalfwinnaar Kevin Osepa zal voor Go Short twee filmblokken samenstellen met korte films die over dit gebied gaan of zich in dit gebied afspelen.

Charlie_Shackleton_by_Mia_Mullarkey

Filmmaker Charlie Shackleton

The earlier days of Kevin Osepa: in 2021, he was a member of the jury at Go Short.

In Focus: Nederlands Caribisch Gebied 

In Focus: licht in het donker

Go Short wil een plek van hoop zijn voor bezoekers. Een plek waar het licht zegeviert, waar je je als bezoeker even kunt afsluiten van de harde wereld buiten de filmzaal. Hiervoor zijn filmmakers, -professionals en -liefhebbers gekozen om zelf filmblokken te maken. Leer ze hier alvast persoonlijk kennen.

Kyllian Opdam

Kyllian Opdam

 

Aleksandra Skowronska

Aleksandra Skowronska

Joanna Baranowska

Joanna Baranowska

 

Ajao Aderinsola

Ajao Aderinsola

 

Anna Kryvenko

Anna Kryvenko

 

Jori(k) Amit Galama

Jori(k) Amit Galama

 

Blije eieren en luidkeels gezang

Een aantal filmblokken zorgt voor een gegarandeerd succesvolle selectie bij de meest enthousiaste Go Short-fans. Zo is het filmblok Comedy Shorts een jaarlijks terugkerende klassieker waarbij je weet dat je in een scheur gaat liggen. Omdat Go Short dit jaar met Pasen valt, zie je ook Easter Shorts, een filmblok waarin korte films vertoond worden die helemaal in het teken staan van zaligheid, paaseieren en hazen. En wil je je innerlijke Mamma Mia, Sound of Music of La La Land de vrije loop laten gaan? Trakteer je oorschelpen dan met de zalvende harmonieën en bombastische muziekproducties bij de Musical Shorts.

GS 2023 – WordPress header test Comedy Shorts

Comedy Shorts

 

Eastern Short - Go Short 2023

Easter Shorts

 

Musical Short_stillPinkJacket_GoShort2023

Musical Shorts

 

Go Short voor het hele gezin 

Laat de kleintjes los tijdens de Family Shorts en laat ze kennismaken met korte films. Leuke, speelse films waarvan de korte lengte ervoor zorgt dat de spanningsboog niet verslapt bij die kleine donderstraaltjes.

GS 2023 – WordPress header – Andersland

Family shorts 4+

 

GS 2023 – WordPress – This is your captain speaking

Family shorts 10+

 

Late Night

Ook in de latere uurtjes is er veel moois te vinden op het grote doek. Zo kun je heerlijk huiveren bij horrorblok Hooked on Horror, genieten van duistere verlangens in Erotic Shorts en knetteren de gekste animatiefilms van het scherm tijdens Weird Animation.

Still film – Eden – Erotic Shorts

Erotic Shorts

Still film – Eyeshroom – Weird Animation shorts

Weird Animation

Late Night: This is the Rhythm of my Life - Go Short 2023

This is the Rhythm of my Life

Still film – Fossil – Horror shorts

Hooked on Horror

Talentontwikkeling 

Jonge filmmakers zitten tjokvol ambitie en grootse ideeën. Go Short geeft dit talent de kans om zich te laten zien op een internationaal filmfestival. In het kader van talentontwikkeling is de Gelderland Film Pitch opgestart, waar jonge makers uit de regio de kans krijgen om een korte film te realiseren. Meer werk van regionaal talent is te zien in Homegrown, en bij Go Ahead zijn de beste films van studenten aan Nederlandse filmopleidingen te zien.

Homegrown film programma Go Short 2023

Homegrown

 

Gelderland Film Pitch - Go Short 2023

Gelderland Film Pitch

Go Ahead programma Go Short 2023

Go Ahead

 

Exclusief bij Go Short

De favorieten van het publiek en jury bekijk je tijdens de Audience Favorites en Jury Favorites. Tijdens de International Highlights zie je hooggewaardeerde films die op internationale filmfestivals hun diensten al meermaals hebben bewezen. De European Audience Favorites is een filmblok waarin je korte films ziet die door het publiek van 10 Europese filmfestivals gekozen zijn als beste films. Ontdek tot slot in het blok Kill Your Darlings de persoonlijke favorieten van het festivalteam die geen plaats vonden in de programmering, maar die ze toch niet helemaal uit de programmering konden laten.

Still film – Bambirak

European Audience Favorites

Love, Dad – Still film – International Highligths

International Highlights

I didn’t make it to love her – Still film – International Highligths

Kill Your Darlings

Save the Date Go Short 2023

Audience Favorites 

Save the Date Go Short 2023

Jury Favorites