Menu Retina
Retina
Retina

Met deze film wil ik de vraag stellen: ‘Stel, je overleeft de wereld, hoe overleef je elkaar dan?’

Retina is een Romance/Drama over het laatste stel op de wereld. De omstandigheden van deze wereld geeft ze ongelimiteerde mogelijkheden maar tegelijkertijd oefent dat veel druk uit op hun relatie en karakters. De grootste uitdaging is om een gelukkig en zinvol bestaan in stand te houden. Zijn mentale gesteldheid dreigt steeds instabieler te worden en dat begint bij haar zijn tol te eisen. Vinden ze betekenis in elkaar, de natuur en verlaten dorpen, of besluiten ze dat het allemaal geen zin meer heeft?

None without written permission.

Niels Veenendaal is de schrijver en regisseur van RETINA. Na een paar jaar voor commerciële visuele bureaus te hebben gewerkt als editor is hij naar een filmschool in Denemarken gegaan waar hij als regisseur is afgestudeerd. Sindsdien is zijn editing- en regiewerk vertoond op Oscar-kwalificerende festivals, de BAFTA’s en andere filmfestivals, waaronder IFFR 2019, en is een film die hij gemonteerd heeft genomineerd voor een ROBERT (De Deense Gouden Kalveren). Hij laat mensen graag nadenken over de alledaagse dingen in het leven door ze genuanceerde verhalen te vertellen in uitvergrote settings. Hij is gemotiveerd en wil je geld om een film te maken die je leuk gaat vinden.

Lisa de Bye1

Lisa de Bye is 24 jaar oud en is de uitvoerend producent van Retina. Na diverse media opleidingen, in zowel binnen- als buitenland te hebben gevolgd, heeft ze de benodigde producer-ervaring opgedaan. Haar enthousiasme voor inspirerende en vernieuwende films heeft geresulteerd in meerdere documentaires, speelfilms en fashion films. Deze zijn vertoond op filmfestivals zoals IDFA.

Volg de Facebookpagina voor meer updates.

retina