Menu Sock Monster
Sock Monster

Sock Monster is een komisch portret van een levenslustige wasmachine die sokken eet om te ontsnappen aan zijn plichten en zo een nieuw leven ontdekt.

Het verhaal speelt zich af op een niemandsland waar Sock Monster verschillende karakters leert kennen. In deze experimentele film spelen objecten de hoofdrol. Wat zijn de wensen en dromen van de objecten? Op een fantasievolle manier wordt de reis van een afgedankte wasmachine in beeld gebracht. In de film nemen we de kijker mee om vanuit het perspectief van objecten te kijken naar overconsumptie en afvalstromen.

anteye_portret_11

Hanneke Klaver (1997) en Tosca Schift (1995) vormen het ontwerpduo Ant Eye: Een speelse en eigenzinnige ontwerpstudio die werkt op het snijvlak van productontwerp, performance en film. Middels hun werk onderzoeken ze het geheime leven van objecten en de vreemde situaties die ontstaan tussen mens en object. Hun werk wordt getypeerd door absurditeit, humor, opstandige karakters, een vorm van protest tegen de consumptiemaatschappij, verbeelding en fantasie in de wereld van producten. Hanneke en Tosca studeerden af aan Product Design op ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. In de afgelopen twee jaar hebben ze hun werk gepresenteerd op onder andere de Dutch Design Week (Eindhoven), Het Nieuwe Instituut (Rotterdam) en Fashionclash Festival (Maastricht). Op de catwalk van Fashionclash Festival presenteerden ze de projecten ‘Printer says No!’ en ‘Sock Monster’.