Menu Student & Talent Go Short 2023
Student & Talent Go Short 2023
Student & Talent Go Short 2023

Korte film is onlosmakelijk verbonden met beginnende Filmmakers. Nieuw talent ontdekt hun unieke stem en stijl door korte films te maken. Met de kleine budgetten en weinig belangen mag er bij korte film geëxperimenteerd worden en risico’s worden genomen. Zo kan talent zich ontwikkelen, wat leidt tot spannende resultaten.

VRAAG HIER JE STUDENTENACCREDITATIE AAN VOOR SLECHTS €30,- OF KOOP EEN TICKET VOOR ALLEEN DE GO SHORT STUDENT NIGHT OP 15 FEBRUARI 2023 VOOR SLECHTS €15,-.

Ontwikkel je talent met Go Short

Korte film is de baken van talentontwikkeling binnen de filmindustrie, maar zoals we allemaal weten gaat talentontwikkeling nooit vanzelf. Go Short biedt jonge filmprofessionals daarom de gelegenheid om te groeien. Speciaal voor hen organiseert Go Short veel verschillende evenementen en bijeenkomsten.

Denk bijvoorbeeld aan de Student Night op woensdag 15 februari, de Go Short Talent & Student Route tijdens de Industry Dag op vrijdag 7 april en het Go Ahead filmprogramma op 8 april. Bij deze programma’s staan vertonen, stimuleren en ontmoeten centraal en krijgen de jonge filmprofessionals de aandacht die ze verdienen. Hieronder vind je de belangrijkste data en activiteiten voor studenten & talenten.

Elske Nissen-08639 (1)

Woensdag 15 februari: Go Short Student Night

Ben je een student op een Nederlandse filmschool of -opleiding? En wil je meer weten over hoe jouw film geselecteerd kan worden voor een filmfestival? Kom naar de Go Short Student Night 2023! Krijg antwoorden op je vragen over hoe filmfestivals nou precies werken, raak geïnspireerd door een getalenteerde filmmaker en ontmoet jouw mede studenten.

De getalenteerde Thessa Meijer zal hier aanwezig zijn. Wil je alvast meer weten over haar? Wij hebben haar alvast voor je geïnterviewd.
Lees het artikel hier.

Wanneer, hoe laat, waar?

Datum: 15 februari 2023
Tijd: 18.30 – 22.00
Locatie: Nijmegen (exacte locatie wordt nog bekend gemaakt)
Voertaal: Engels

Programma

18.30 Inloop en ophalen tickets
19.00 Start programma
19.05 Interactive Talk ‘How to Festival’ met Kirsten Ruber en Mathieu Janssen
20.00 Meet the Maker met Thessa Meijer
20.45 Pauze
21.00 Two-to-two’s (leer je medestudenten kennen)
22.00 Einde programma

Wil je per programmaonderdeel meer weten over de inhoudelijke invulling? Klik dan op één van de tabs hieronder:

Interactive Talk ‘How to Festival’ met Kirsten Ruber (Festivaldirecteur Go Short) en Mathieu Janssen (Film Curator)

  • Tijdens deze Interactive Talk vertellen Kirsten en Mathieu je alles over filmfestivals. Wat is een filmfestival precies? Wat doen filmfestivals voor makers en hoe kun je alles eruit halen? Bereid je vragen voor, want je kan hen alles vragen: van distributie tot selectie en van premières tot nepfestivals.

Meet the Maker met Thessa Meijer

  • Tijdens deze sessie wordt de film The Walking Fish (19 min), gemaakt door filmmaker Thessa Meijer, vertoond. Haar film werd genomineerd voor een Gouden Kalf en was in 2020 de Nederlandse Oscar inzending in de categorie Korte Film. Onlangs werd Thessa uitgekozen voor het prestigieuze Cinefondation Festival de Cannes residentie, waar ze begon aan het proces van het schrijven van haar debuutfilm Volcano Girl. We praten met haar over haar carrièrepad tot nu toe, het bezoeken van filmfestivals en hoe ze geïnspireerd raakt voor nieuw werk. Vragen zijn zeker toegestaan!

Two-to-two's (leer je medestudenten kennen)

  • Netwerken is een groot onderdeel van de filmindustrie, vooral op filmfestivals. Om vertrouwd te raken met netwerken ga je in tweetallen speeddaten met je medestudenten. Natuurlijk met een drankje erbij (één gratis drankje per student).

Thessa Meijer

Thessa Meijer (1992) is schrijver en regisseur. Na haar afstuderen (en deelname aan het honoursprogramma) in 2015 aan de HKU, maakte ze een film genaamd THE DAY MY HOUSE FELL en korte films THE WALKING FISH, HEAT en NERVOSA. Haar werk is vertoond op festivals zoals SXSW, Sitges, Les Arcs & BiFan, en ze werd genoemd op Nowness en Vimeo Staff Pick. Ze won meerdere prijzen, inclusief de YDA’s Special Jury Prize op Cannes Lions 2019. THE WALKING FISH was de Nederlandse inzending voor de 2020 Academy Awards. Thessa is ontwikkelt nu haar debuutfeature VOLCANO GIRL en ontving daarmee een Special Mention op Les Arcs Film Festival 2019. Ze werd geselecteerd voor de eenenveertigste Cinéfondation Résidence door het Cannes Filmfestival.

Mathieu Janssen

Mathieu Janssen (1984) is filmcurator en woont en werkt in Nijmegen. Hij studeerde Sociologie aan de Radboud Universiteit en werkte van 2007 tot 2015 als freelanceschrijver, en als programmeur van publieke debatten over maatschappelijke vraagstukken bij de culturele instelling/bioscoop LUX. Ontstaan vanuit zijn liefde voor films, was hij in 2013 medeoprichter van Deep End Film – een collectief dat films vertoont in verschillende contexten. In 2018 begon Mathieu zijn werk bij Go Short – International Short Film Festival Nijmegen. Als hoofd van de competitiesectie maakt hij deel uit van de meeste selectiecommissies en is hij verantwoordelijk voor de competitieve secties en betrokken bij de meeste zaken die met het programma te maken hebben.

Festivaldirecteur Kirsten Ruber

Kirsten Ruber is directeur en oprichter van Go Short, het internationale filmfestival voor de korte film dat sinds 2009 plaatsvindt in Nijmegen. Go Short is uniek in Nederland en biedt filmtalent een opstap naar een internationale carrière, mede doordat het festival kwalificeert voor de Oscars, BAFTA en European Film Awards. Naast het jaarlijkse filmfestival in april is Go Short een platform voor bijzondere programmering, talentontwikkeling, filmpromotie en educatie, en maakt de organisatie programmering op maat voor anderen.

De Industry Days

Tussen 5 en 9 april wordt Nijmegen omgevormd tot een bruisende, internationale ontmoetingsplek waar zowel gelauwerde professionals als enthousiaste beginners op afkomen. Filmmakers en andere filmprofessionals kunnen elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten, hun eigen ervaringen delen en leren van experts.

We zetten in op ontmoeting en gesprek op kleinere schaal en organiseren een dynamisch programma voor professionals: van netwerkborrels tot workshops en van feestjes tot market screenings.

Het overkoepelende thema van dit jaar is moving forward together: the potential of short films in times of crisis. We behandelen de obstakels die zowel beginnende als gevestigde filmmakers tegenkomen in hun carrière en duiken in uitdagingen voor de kortefilmindustrie als geheeld. Welke verhalen kan je wel of niet vertellen en wat betekent waarheid voor jou en jouw maakproces? Hoe werken we aan duurzaamheid terwijl de omstandigheden steeds veranderen? Wat kunnen we doen om filmpubliek van de toekomst aan te spreken en te betrekken? Lees meer over het professionalsprogramma.

Activiteiten uit het professionals programma die specifiek interessant zijn voor studenten en beginnende makers, worden uitgelicht aan de hand van de Go Short Talent & Student Route. Meer informatie over de Talent & Student Route volgt binnenkort.

Wanneer, hoe laat en waar?

Datum: 5-9 april 2023
Locatie: Nijmegen, diverse locaties in de stad
Voertaal: Engels

Go Short

Meld je aan voor een accreditatie

Wil je je aanmelden voor een accreditatie voor het festival? Of wil je een los ticket kopen? Dat kan! We hanteren vier verschillende opties. Toelichting per accreditatie- en ticketoptie vind je hieronder. Zorg dat je op de accreditatiepagina eerst inlogt of een eigen account aanmaakt (als je deze nog niet hebt). Klik vervolgens onder ‘Your Accreditation’ bij ‘Main working sector’ op ‘Film Student’ en selecteer onder ‘Accreditation type’ het soort accreditatie of ticket dat je wil. Vul daarna de overige vragen in.

Zien we je op Go Short?

Go Short Student Night Ticket (€15,-)

  • Toegang tot Go Short Student Night op 15 feb.

Studentenaccrediatie (€30,-)*

  • Toegang tot Go Short Industry Programma (5 - 9 april) en alle publieke vertoningen tijdens het festival (31 maart – 10 april).

Combi Studentenaccreditatie (€35,-)*

  • Toegang tot Go Short Student Night op 15 februari 2023, het Go Short Industry Programma (5 - 9 april) en alle publieke vertoningen tijdens het festival (31 maart – 10 april).

Industry Day Ticket

  • Toegang tot Go Short Industry Day (7 april). Pas vanaf februari beschikbaar.

* Houd er rekening mee dat je je aan dient te melden voor iedere publieke vertoning tijdens het festival die je wil bijwonen.

Wanneer meer bekend is over het Student & Talent Programma zal deze pagina geüpdatet worden. Houd daarom onze website en socials goed in gaten.