Menu SYNCHROON
SYNCHROON

SYNCHROON is een kort documentaire-essay over langdurige liefde en de achterkant van liefde – rouw – bij weduwnaars en weduwen die meer dan een halve eeuw samen zijn geweest met hun grote liefde. 

De maker kijkt vanuit haar perspectief van hedendaagse liefde naar de onvoorwaardelijke liefde tussen haar opa en oma. In deze sferische film gaat de maker in gesprek met haar oma over liefde en rouw, en zien we hoe mensen rouwen, waarbij muziek een rol speelt. Wat is ware liefde? En hoe kan je omgaan met rouw als je weet dat het gemis altijd blijft?

sophie

Na twee studiejaren in de psychologie startte ik met Audiovisuele Media aan de HKU, waar ik in 2019 als documentairemaker afstudeerde met DE PRINS OP HET GRIJZE PAARD (VPRO, Makers van Morgen/2Doc.nl). In 2017 liep ik stage in programma-ontwikkeling bij tv-producent Zodiak Nederland. In 2018 vertrok ik drie maanden naar Oeganda om een opdrachtdocumentaire te maken. In datzelfde jaar werd mijn tweedejaars documentaire LEVENSKUNST geselecteerd voor Go Short. Tijdens en na de HKU heb ik freelance gewerkt in programmaontwikkeling, tekstschrijven en film. In de zomer van 2020 volgde ik een schrijftraining aan de Schrijversvakschool. In de tweede helft van 2020 heb ik documentaire-items over jonge kunstenaars geregisseerd voor het NTR-programma Art Department op de werkervaringsplek Docwerk (Van Osch Films i.s.m. NTR en NPO 2 Extra). Momenteel werk ik aan SYNCHROON en de ontwikkeling van een ander filmplan.

Logo Synchroon