Menu Voor Film
Voor Film

Go Short cureert 365 dagen per jaar korte films. Niet alleen tijdens het festival in april, maar ook jaarrond zet Go Short zich met hart en ziel in om korte films op het grote doek te krijgen. De makers van deze korte pareltjes staan vaak aan het begin van hun carrière en zijn volop bezig met de ontwikkeling van hun eigen stijl. Dit resulteert in vernieuwende en eigenzinnige films die het verdienen om gezien te worden. Met het project Voor Film biedt Go Short de films een podium en jou een extraatje voor de hoofdfilm.

Laat je verrassen!

Deelnemende filmhuizen

  • LUX - Nijmegen
  • FILMHUIS EMMEN - Emmen
  • FILMSCHUUR - Haarlem
  • ECI CULTUURFABRIEK - Roermond
  • FILMHUIS DEN HAAG - Den Haag
  • CHASSÉ THEATER - Breda
  • CONCORDIA - Enschede

Wil je meer informatie of deelnemen aan de voorfilm? Stuur een mailtje naar project@goshort.nl

Kijk hieronder welke voorfilms de komende maanden te zien zijn.

Januari: IN A NUTSHELL
Fabio Friedli / Zwitserland / Animatie / 2017 / 6’

Van zaadje tot oorlog, van vlees tot liefde, van onverschilligheid tot Apocalyps. Deze short doet een poging om de wereld in een notendop te vangen.

Februari: MINILOOK BERLIN
Efim Graboy & Daria Turetski / Israel / Documentaire / 2019 / 6’

Een regenachtige dag in Berlijn als een miniatuurwereld. Van drukke toeristische hoekjes op Alexanderplatz tot statige gebouwen. De film biedt nieuwe perspectieven op deze bruisende stad.

Short Film Minilook Berlin

Maart: MUTEUM
Aggie Pak Yee Lee / Estland & Hong Kong / Animatie / 2017 / 4’

Een bezoek aan het kunstmuseum biedt verschillende lessen voor een aantal jonge, beïnvloedbare geesten.

Go Short Film Muteum

April: WE GOT YOUR BACK
Viktor Hertz / Zweden / Fictie / 2014 / 4’

Tegenwoordig is er heel veel waar je je schuldig om kunt voelen. Natuurlijk, we geven allemaal om het milieu, maar wees eerlijk, wil je niet gewoon alle rommel in dezelfde afvalbak gooien? Wat als er een eenvoudige service is waarmee je je schuld kunt afkopen met een maandelijkse incasso?

Van 1 – 5 april vindt de twaalfde editie van Go Short plaats. Dit jaar staat de kracht van natuur centraal. Deze voorfilm biedt een hilarische introductie op dit thema.

Go Short Film We Got Your Back

Mei: HUMAN NATURE
Sverre Fredriksen / Nederland / Animatie / 2019 / 2’

Als je de rollen van mensen en dieren eens omdraait, kom je in een wereld waarin dieren met hun huismensjes naar de mensenarts gaan. En besef je pas goed hoe merkwaardig wij omgaan met dieren.

Short Film Human Nature

Juni: RAIN
Piotr Milczarek / Polen / Animatie / 2019 / 5’

Rain is een animatiefilm over collectief bewustzijn. Het gaat over hoe het vermijden van verantwoordelijkheid voor onze acties ons ertoe dwingt om gedachteloos de menigte te volgen, wat kan leiden tot een tragedie..

Go Short Film Rain

Juli: HITTE
Thessa Meijer / Nederland / Fictie / 2019 / 2’

Hitte is een korte film over een verlegen meisje dat tijdens een hittegolf verkoeling zoekt in een ijssalon. Maar wanneer ze in de ogen van de ijscoman kijkt, bevindt ze zich op gevaarlijk terrein…

Short Film Hitte