Menu Vrijdag 7 april
Vrijdag 7 april
Vrijdag 7 april

MEET ME AT LUX – BREAKFAST MEETINGS HOSTED BY CREATIVE EUROPE DESK NL

10:00 – 11:00 | LUX7
Tijdens de breakfast meetings ontmoeten filmmakers belangrijke personen van de internationale kortefilmindustrie. De internationale gasten krijgen Go Short op hun beurt op z’n best te zien. De breakfast meetings worden gehost door Creative Europe Desk NL; de netwerk- en kennisorganisatie voor internationale culturele samenwerking. Creative Europe Desk NL geeft advies op maat over toegang tot EU-financiering en helpt bij de ontwikkeling van uw financieringsaanvragen. Voor een overzicht van de financieringsmogelijkheden van het MEDIA-programma kunt u deze brochure raadplegen.

Aanwezige filmprofessionals worden binnenkort hier aangekondigd.

SHAPING THE FUTURE – MASTERCLASS FOR FILMMAKERS

11:00 – 12:30 | Studio LUX
Films kunnen bijdragen aan hoe we onze levens voor ons zien. Met de masterclass “Shaping the Future” willen we de impact van subtiele boodschappen in films doorgronden en hoe filmmakers belangrijke thema’s in hun werk kunnen verweven. We praten over thema’s zoals diversiteit, representatie en duurzaamheid en over hoe ze op natuurlijke wijze kunnen worden geïntegreerd in de plot van een film. Ook in beeldvorming, uiteindelijk bijdragende aan een beter begrip van de wereld. Neem deel aan dit gesprek en ontdek hoe filmmakers als voorbeeld kunnen fungeren en kunnen inspireren tot positieve verandering.

Deze masterclass wordt gegeven door Maxime Jean-Baptiste en Catarina de Sousa, en gemodereerd door Yvonne Ashley Kouadjo van Op-Docs, de bekroonde serie korte documentaires van onafhankelijke filmmakers van de New York Times.

CONDUCTING A CODE – MASTERCLASS FOR FESTIVALS & EVENTS

11:00 – 12:30 | LUX4
Tijdens deze masterclass voeren we een open discussie over grensoverschrijdend gedrag in de festivalwereld, een kritiek en actueel probleem. Luce Grosjean van Miyu Distribution neemt virtueel deel aan deze masterclass om in te gaan op de oprichting van, en de motivaties achter Keep Festive, een netwerk tegen intimidatie en discriminatie. We krijgen ook gezelschap van Vivian Cintra van Engagement Arts, een organisatie die zich bezighoudt met gendergerelateerd geweld, seksisme, discriminatie en machtsmisbruik in de Nederlandse kunst- en designwereld. Samen met Vivian bespreken we de mogelijke instrumenten die nodig zijn om een veilige en respectvolle omgeving te creëren, waaronder de implementatie van een gedragscode voor festivalorganisaties. We bespreken ook hoe belangrijk het is om actie te ondernemen rond de professionele gasten, vrijwilligers en partners van een festival om een positieve en inclusieve ervaring te garanderen voor iedereen die bij een festival betrokken is. En we onderzoeken verschillende manieren waarop festivals en evenementen een veilige ruimte kunnen creëren voor iedereen.

De masterclass is bedoeld om het gesprek over dit probleem te openen, en mogelijke acties om het probleem aan te pakken te onderzoeken. Door deel te nemen aan de masterclass kun je deel uitmaken van de oplossing in het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag op festivals, een kans die je niet wilt missen.

De masterclass wordt gemodereerd door Emilia Mazik en wordt georganiseerd samenwerking met het Kaboom Animation Festival, het Keep Festive Network en Engagement Arts NL.

WRITING DIFFICULT SCENES – MASTERCLASS FOR SCREENWRITERS supported by LIRA

11:00 – 12:30 | De Mariënburgkapel
Duik in de schrijfkunst en leer ongemakkelijke scènes te schrijven waar zelfs de meest ervaren schrijvers moeite mee hebben. Zet je schrap voor een masterclass die je helpt met de meest lastige scènes op de set! De sessie Sex on set: don’t screw it up! van vorig jaar inspireerde ons om dieper te duiken in het schrijven van ongemakkelijke scènes. Doe mee in onze masterclass met drie industryprofessionals – in scriptschrijver, een intimiteitscoach en een stuntcoach – en leer hoe zij deze scènes aanpakken en wat jij als scriptschrijver nodig hebt. Een essentiële masterclass om je schrijfvaardigheden tot een hoger niveau te tillen.

Deze masterclass wordt gegeven door Isis Cabolet (scenarist), Marco Maas (Stuntcoördinator en eigenaar van Stuntteam de Beukelaer) en Philine Janssens (Intimacy Coördinator).

ROUNDTABLE TALKS: THE FUTURE OF SHORT FILM

14:00 – 17:00 | LUX7
Maak je klaar om je horizon te verbreden en stap buiten je comfortzone bij onze roundtablesessies! Van wat de betekenis van de waarheid is, tot omgaan met de aandacht van de industrie. Van de zichtbaarheid en distributie van de korte film tot aan de rol van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie. Kies jouw tafel en doe mee in gesprekken met experts in the field. Weet je niet wat je moet kiezen? Geen probleem! We houden namelijk twee rondes. Waar je uiteindelijk ook voor kiest, een ding is zeker: aan de zijlijn staan is geen optie!

Check hier de onderwerpen van de roundtable talks.

HOW TO GET SCREENED – MASTERCLASS FOR FILMMAKERS

15:30 – 17:00 | Studio LUX
Tijdens deze tweedelige workshop maak je deel uit van een interactief gesprek over alles wat je moet en wilt weten over filmfestivals. Ben je filmmaker en wil je je korte film op het grote scherm krijgen? Kom dan zeker langs bij de How to get screened masterclass. Het tweede deel van onze How To workshop is vooral gericht op hoe je je film op een festival kan krijgen. Wat is het proces achter de aanvraag en de latere selectie van films op festivals? Krijg inzicht in distributieprocessen, indieningsplatformen, nepfestivals, première-eisen en al het andere dat je graag wilt leren.

Deze masterclass wordt gegeven door Douwe Dijkstra (directeur Neighbour Abdi – Go Short 2023) en Mathieu Janssen (filmcurator en creatief coördinator bij Go Short), en gemodereerd door Mardou Jacobs (chief executive manager van de NBF – Dutch Professional Organisation for Film- and Televisionmakers).

AMMODO DOCS INDUSTRY DRINKS

17:00 – 19:00 | Het Paviljoen
Deze industrieborrel wordt aangeboden door Ammodo Docs. Ammodo Docs is een organisatie die zich inzet voor artistieke shorts over originele geesten. Films van vijftien minuten van toonaangevende Nederlandse filmmakers dagen je uit om de wereld van pioniers uit de wereld van kunst en wetenschap te ervaren. We nodigen je uit om de dag met hen en de rest van de industriegasten in het paviljoen af te sluiten. Drink een drankje, haal wat hapjes en babbel erop los.

FIRST IMPRESSIONS

19:30 – 21:00 | De Mariënburgkapel
“Een goed begin is het halve werk.” Dat heeft betrekking op bijna alles, maar ook zeker op de korte film. De eerste scène van een (korte) film is altijd een inleiding voor het publiek voor wat er staat te gebeuren in de film. Het idee is om het publiek te grijpen en het zorgt ervoor dat de kijker zonder moeite dit avontuur in kan duiken. Zet je film aan vanuit Vimeo of een oldskool USB-stick en laat je openingsscène zien aan een panel van experts die je waardevolle feedback geven!

Het panel zal bestaan uit Jori(k) Amit Galama (filmmaker, schrijver en gastcurator voor Go Short), Alice Shone (programmeur voor Tribeca Film Festival), Qila Gill (programmeur voor London Short Film Festival).

SALSA PARTY

23:00 – 4:00 | Amanné Caribisch Centrum
We gaan door tot in de late uurtjes! Laat je tofste danspasjes zien op de dansvloer en geniet van salsa, bachata of merengue. Neem een (alcoholvrije) cocktail en stel jezelf eens voor dat je op een parelwit strand van de Nederlandse Cariben zit. De perfecte manier om ons voor te bereiden op het In Focus programma! Bij binnenkomst betaal je €5,- entree voor de garderobe en ontvang een muntje voor één drankje.