Menu wat grenzen delen / was Grenzen teilen
wat grenzen delen / was Grenzen teilen

Een groen uitgestrekt landschap wordt geruisloos en bijna geheimzinnig doorkruist, door een lijn die we trokken en die we ‘grens tussen Duitsland en Nederland’ noemden. Deze poëtische en observerende documentaire staat stil op verschillende plekken om te onderzoeken hoe deze grenslijn voelbaar en zichtbaar is in het landschap zelf.

Waar houdt een land op en waar begint het andere? En kunnen we dat wel vastleggen met een lijn op papier? wat grenzen delen / was Grenzen teilen wordt een poëtische observatie van veelzeggende, wonderlijke, soms mysterieuze en absurde plekken die mij fascineren en die hopelijk mensen aan het denken zullen zetten over grenzen, culturen en identiteiten.

GFP2 katinka
katinka1

Katinka Schlette (1992) is documentairemaker met een achtergrond in visuele antropologie en sociale geografie. In haar films vertelt ze verhalen die de wereld net even anders laten zien en ons stil doen staan bij grote en kleine dingen uit ons dagelijkse leven. Haar werk wordt gedreven door een zekere verwondering voor mensen dat wat mensen creëren. Terugkomende thema’s zijn; nostalgie voor het verleden, verhalen van verzet, betekenis van plaatsen, het thuisgevoel. In 2018 studeerde Katinka af aan de Granada Centre for Visual Anthropology in Manchester met de film ‘Baksteen Verhalen’, die draaide op het International Film Festival Rotterdam in 2019. Afgelopen jaar regisseerde ze vier korte films bij documentaire productiebedrijf Van Osch Films voor een kunst- en cultuurprogramma Art Dept. van de NTR en NPO2Extra. Haar korte film ‘Diggin Demo’s’ (2020) werd geselecteerd voor muziek documentaire festival In-Edit Netherlands. Daarnaast gebruikt ze haar filmervaring in filmopdrachten voor NGO’s en (kunst)scholen en tijdens het verzorgen van filmworkshops en gastlessen aan kinderen.

Krijg hier een kijkje achter de schermen van haar draaidagen!