Menu Zorgeloos
Zorgeloos
Zorgeloos

Zorgeloos is een documentaire van Eva Krol over mentale gezondheid. We volgen Daniëlle (24), iemand die al haar leven lang last heeft van paniekaanvallen. Ze heeft elke vorm van therapie al geprobeerd, maar niets heeft geholpen. Een psychosociale zorghond ziet ze als laatste redmiddel. Lukt het met haar nieuwe vriend om van haar angststoornis af te komen?

In deze documentaire leven we een half jaar mee met Daniëlle. Vanaf de dag dat de hulphond opgehaald wordt tot op de dag dat ze één van haar grootste angsten zal overwinnen. Het is niet te voorspellen hoe dit proces zal verlopen. De vraag is dan ook of de hond Daniëlle echt kan helpen om haar angsten onder controle te krijgen en te overwinnen. Maar het moge duidelijk zijn: we zullen in deze documentaire dicht op de huid van Daniëlle kruipen en alle ups en downs met haar beleven.

Eva is een crowdfundingsactie via Voordekunst gestart om haar film te realiseren. Help jij mee om deze documentaire over Daniëlle en haar psychosociale hulphond te realiseren? Alle beetjes helpen! Donateurs kunnen naast vermelding in de aftiteling ook een meet & greet met hulphond Nola winnen, of een sessie hondenyoga. Steun Eva’s film Zorgeloos hier

Over de maker

Eva Krol is opgegroeid in Wageningen (Gelderland), met een vader die jaren lang heeft geworsteld met een burn-out en depressieve klachten. Naast de ervaringen van haar vader, merkte ze dat om haar heen veel studenten kampten met mentale problematiek waar te weinig over wordt gepraat. Doordat ze zelf van dichtbij ervaren heeft wat voor impact psychische problematiek kan hebben, vindt ze het belangrijk dat er meer zichtbaarheid komt voor dit onderwerp en dat we mentale problematiek meer bespreekbaar maken.

Een andere motivatie voor Krol om deze film te maken is dat het effect van een psychosociale hulphond nooit aangetoond is, waardoor de kosten hiervoor ook niet worden vergoed door de zorgverzekeraar. Dit maakt het voor mensen als Daniëlle ontzettend lastig om deze behandeling te ondergaan. Middels deze documentaire wil Krol meer inzicht geven in wat een psychosociale hulphond kan betekenen voor mensen met mentale problemen.